DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hollandalı “Buz Adam” Wim Hof’un Metodu: Soğuk Su ve Sağlık

Hollandalı “Buz Adam” Wim Hof’un Metodu: Soğuk Su ve Sağlık

ABONE OL
Mart 14, 2024 17:11
Hollandalı “Buz Adam” Wim Hof’un Metodu: Soğuk Su ve Sağlık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wim Hof ve Soğuk Su

Hollandalı kişisel gelişim gurusu ve ekstrem atlet Wim Hof, sağlığa faydalarını göstermek amacıyla Everest’e üstsüz tırmanmaya çalışmıştı. Aktivitesi, birçok ünlünün soğuk duş ve buz banyosu reçetesine uymasına ilham verdi.

Yeni Araştırma ve İddialar

Yapılan bir araştırma, soğuk suya dalmanın, kronik iltihaplanma riskini azaltabileceğini öne sürüyor. Araştırma, Wim Hof Metodu’nun nefes egzersizleri ve soğuk su uygulamalarını birleştiren bir rejiminin etkilerini değerlendirdi.

Bilimsel Kanıtlar ve Sonuçlar

İncelemede, Hof’un iddialarını destekleyecek sınırlı bilimsel kanıt bulundu. Katılımcı grupları çok küçüktü ve yöntemlerin sporcular üzerindeki etkisi konusunda kesin kanıtlar elde edilemedi.

En ikna edici bulgular ise inflamasyonla bağlantılıydı. Araştırmalar, Hof’un tavsiyelerini uygulayan gönüllülerin inflamasyonu teşvik eden proteinlerin düzeylerinin düşük olduğunu ve anti-inflamatuar proteinlerin yüksek olduğunu gösterdi.

Tehlikeler ve Uyarılar

Çok soğuk suya dalmanın tehlikeli olabileceği belirtiliyor. Araştırmacılar, yöntemin iltihaplı rahatsızlıklarda kullanılabileceğini öne sürerken, bu tür uygulamaların dikkatli bir şekilde yapılması gerektiğini vurguluyorlar.

Çalışmaya katılan gönüllüler, Hof’un tavsiyelerini uyguladıktan sonra artan enerji ve daha az yorgunluk gibi olumlu etkiler bildirdi. Ancak bu tür uygulamalara başlamadan önce mutlaka bir doktora danışılması öneriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.