DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kate Middleton ve Diğer Ünlü İsimlerle Beraber Genç Kanser Vakalarında Artış
  • Manisada Haber
  • Sağlık
  • Kate Middleton ve Diğer Ünlü İsimlerle Beraber Genç Kanser Vakalarında Artış

Kate Middleton ve Diğer Ünlü İsimlerle Beraber Genç Kanser Vakalarında Artış

ABONE OL
Mart 26, 2024 17:12
Kate Middleton ve Diğer Ünlü İsimlerle Beraber Genç Kanser Vakalarında Artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç Yaşta Kanser Vakaları Alarm Veriyor

İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden Daily Mail, gençlerde görülen kanser vakalarında artışın bilim insanlarını endişelendirdiğini belirtiyor. Son olarak Kate Middleton’un kanser açıklamasıyla gündeme gelen konu, genç yaşta kanser hastalığına dikkat çekiyor.

Uzmanlar Araştırmalarını Hızlandırıyor

Bilim insanları, gençler arasında hızla yayılan bu durumu “salgın” olarak nitelendiriyor ve nedenini henüz keşfedilemeyen çevresel faktörlerle ilişkilendiriyor. Birmingham Üniversitesi’nden Profesör Andrew Beggs, genç başlangıçlı kanserin giderek arttığını ve bu durumun endişe verici olduğunu belirtiyor.

Ünlüler Arasında da Kanser Vakaları Görülüyor

Son dönemlerde ünlü isimler arasında da genç yaşta kanser vakalarının arttığı gözlemleniyor. Chadwick Boseman, Olivia Munn, Sofia Vergara, Ewan McGregor gibi tanınmış isimler de kanser tedavisi gören isimler arasında yer alıyor.

Risk Faktörleri ve Önlemler

Uzmanlar, gençler arasındaki kanser vakalarındaki artışı obezite, dengesiz beslenme, hareketsiz yaşam tarzı, alkol tüketimi ve tütün kullanımı gibi faktörlere bağlıyor. Kadınların erkeklere göre daha fazla risk altında olduğu belirtilirken, gençler arasındaki kanser vakalarının 2030 yılına kadar daha da artması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.