DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20631681,62%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye, Geleneksel Tıp Uygulamalarını Geliştiriyor

Türkiye, Geleneksel Tıp Uygulamalarını Geliştiriyor

ABONE OL
Nisan 25, 2024 17:36
Türkiye, Geleneksel Tıp Uygulamalarını Geliştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Sağlık Sistemlerinde Geleneksel ve Modern Yaklaşımları Entegre Ediyor

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, modern sağlık sistemlerinin hastalıklarla mücadelede yeni tedavi teknolojileriyle gelişirken geleneksel tıp yöntemlerini de entegre ettiği vurgulandı.

Geleneksel Tıp Uygulamalarına Standartlar Getiriliyor

Türkiye’nin geleneksel tıp uygulamalarını kanıta dayalı ve güvenli bir zemine kavuşturma çabaları, yapılan yasal ve yapısal düzenlemelerle destekleniyor. Geleneksel tıp uygulamaları, etkin denetim süreçlerine tabi sağlık kuruluşlarında ve sertifikalı sağlık profesyonelleri tarafından sunuluyor.

IRCH Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

Dünya Sağlık Örgütü’nün Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Ağı (IRCH) 15. Yıllık Toplantısı, 17-19 Nisan 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Toplantıya Sağlık Bakanlığı bürokratları ve IRCH üyesi 47 ülkeden 99 temsilci katıldı.

Bitkisel İlaçların Güvenliği Ele Alındı

IRCH toplantısında uluslararası bitkisel farmakope, bitkisel ilaçların güvenliği ve kalite kontrolü konuları ele alındı. Toplantı sonuçları, üye ülkelerin yasal düzenlemeler yapabilmeleri için zemin oluşturacak.

GETAT Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı

IRCH toplantısıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen GETAT Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı’nda 65 bilim insanı katıldı. Bu çalıştayda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama kılavuzlarının tamamlanması hedeflendi.

Bu çalıştayda, ulusal ve uluslararası bilim insanlarıyla yapılan oturumlarla Türkiye ve dünyadaki GETAT uygulamalarının mevcut durumu ve gelecek stratejileri konuşulup tartışıldı.

Ayrıca, yarın gerçekleştirilecek çalıştaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge de katılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.