DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocukların Beyin Sağlığı İçin Uyku ve Beslenme Önemli

Çocukların Beyin Sağlığı İçin Uyku ve Beslenme Önemli

ABONE OL
Şubat 26, 2024 14:12
Çocukların Beyin Sağlığı İçin Uyku ve Beslenme Önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doç. Dr. Aliye Özenoğlu’nun Uyarıları

Çocukların zihinsel performansını artırmak için uyku düzeni ve beslenmenin kritik önemde olduğunu belirten Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, günümüzde çocukların akşam geç saatlere kadar teknolojik cihazlarla vakit geçirdiğini ve bu durumun uyku düzenlerini etkilediğini vurguladı. Çocukların kahvaltı yapmadan okula gitmemesi gerektiğini ifade eden Özenoğlu, bu alışkanlığın çocukların zihinsel performansı üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtti.

Uyku Saatleri ve Beslenme İlişkisi

Geç saatlere kadar uyanık kalan çocukların düzensiz beslenme alışkanlıklarının uyku düzenlerini bozduğuna dikkat çeken Özenoğlu, çocukların sabahları tok bir şekilde uyanmalarının biyolojik denge açısından önemli olduğunu vurguladı. Özenoğlu, çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için düzenli ve yeterli uyumalarının gerekliliğine işaret etti.

Beslenmenin Önemi

Kahvaltıda tüketilen besinlerin de büyük önem taşıdığını belirten Özenoğlu, sağlıklı gıdaların bağırsak sağlığını olumlu yönde etkilediğini ve beyin fonksiyonlarını desteklediğini ifade etti. Özellikle okul çağındaki çocuklar için protein kaynaklarının yanı sıra tam tahıllı ekmek, mevsim yeşillikleri ve taze meyve sularının tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Yetersiz Beslenmenin Zararları

Çocukların yetersiz beslenmesinin büyüme, zihinsel performans ve ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu aktaran Özenoğlu, ergenlik döneminde besin ögeleri ihtiyacının arttığını ve yetersiz beslenmenin boy kısalmasına, dikkat eksikliğine ve öğrenme zorluklarına yol açabileceğini belirtti.

Yeme Alışkanlıkları

Çocukların yeme alışkanlıklarının sağlıklı bir şekilde yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Özenoğlu, çocukların yemek yerken teknolojik cihazlarla vakit geçirmesinin doğru olmadığını belirtti. Ebeveynlerin çocukların yeme alışkanlıklarını desteklemesi ve yeme farkındalığını artırmak için çocukların kendi açlık-tokluk sinyallerini doğru bir şekilde algılamalarını teşvik etmeleri gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.