DOLAR 32,5695 0.08%
EURO 35,0346 0.46%
ALTIN 2.421,37-0,06
BITCOIN %
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘Mavi Dolunay’ izleyenleri büyüledi

‘Mavi Dolunay’ izleyenleri büyüledi

ABONE OL
Ekim 31, 2020 23:57
‘Mavi Dolunay’ izleyenleri büyüledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mavi Dolunay, İstanbul’daki görüntüsüyle izleyenleri büyüledi. Büyük Çamlıca Camisi üzerinde yükselen dolunayın ilki 76 yıl sonra 1 Ekim’de gerçekleşmişti. “Mavi Ay” da denilen dolunay olayının ikincisi de bu gece yaşandı.

FOTO: DHA

AMANOS DAĞLARI ÜZERİNDE MAVİ DOLUNAY

Tüm dünyada merakla beklenen Mavi Dolunay, İskenderun’da Amanos Dağları’nın üzerinden lunaparkın ışıklarıyla görüntülendi.

Gençlerin cep telefonları ile görüntülemeye çalıştığı ay manzaraları görsel şölene dönüştü. Nadir rastlanan gökyüzü olaylarından biri olan Mavi Ay’ın tam olarak mavi renge dönüşümü ise 23.00 da başladı.

Hatay’da havanın bulutsuz olduğu bölgelerde görüntülenen Mavi Ay kartpostallık görüntüler oluşturdu.

FOTO: İHA

 

MAVİ DOLUNAY NEDİR?

NASA’ın geçtiğimiz hafta duyurduğu ‘Mavi Dolunay’ olayı gerçekleşti. Bir takvim ayında yaşanan ikinci Dolunay olarak adlandırılan “Mavi Dolunay” düşünülenin aksine Ay’ın mavi renkte görülmesi anlamına gelmiyor.

Mavi Ay, dolunay evresinin ay içerisinde ikinci defa meydana gelmesidir. İsminden dolayı Ay’ın farklı bir renge bürüneceği düşünülse de herhangi bir renk değişimi olmayacak.

Dünya’daki fiziksel sebeplerle oluşan bulutların hareketleri nedeniyle geçmişte mavi tonlarında görülen Dolunay’a bu isim verilmiştir.

FOTO: İHA

NASA DUYURMUŞTU?

NASA, geçtiğimiz hafta dolunayın “Mavi dolunay” veya “Mavi ay” olacağını açıklamıştı. Mavi Ay, gök bilimcileri tarafından bir takvim ayında yaşanan ikinci Dolunay olarak tanımlanan nadir bir doğa olayı olarak nitelendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.