DOLAR 32,3848 0.05%
EURO 34,8465 0.07%
ALTIN 2.398,150,07
BITCOIN 19200842,12%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’de Kadın Fotoğrafçıların Gözünden “Hayattan Kareler” Yarışması
  • Manisada Haber
  • Magazin
  • Türkiye’de Kadın Fotoğrafçıların Gözünden “Hayattan Kareler” Yarışması

Türkiye’de Kadın Fotoğrafçıların Gözünden “Hayattan Kareler” Yarışması

ABONE OL
Nisan 19, 2024 18:08
Türkiye’de Kadın Fotoğrafçıların Gözünden “Hayattan Kareler” Yarışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her Yıl Daha Fazla İlgi Gören Kadın Fotoğraf Yarışması

2007 yılından bu yana Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında Anadolu Hayat Emeklilik tarafından düzenlenen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışmasına 28 bini aşkın kadın fotoğrafçı 107 bini aşkın fotoğrafıyla katıldı. Bu yarışma, Türkiye’nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olma özelliğini taşıyor. Her geçen yıl daha fazla ilgi gören yarışma, kadınların sosyo-kültürel ve toplumsal gelişimine katkı sunması bakımından örnek bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çekiyor.

Yarışmanın 2024 Sonuçları Açıklandı

2024 yılında da “Hayata dair” temasıyla düzenlenen yarışmanın sonuçları açıklandı. Bin 470 kadın fotoğrafçının 4 bin 988 fotoğrafının değerlendirildiği yarışmada, Gülseren Boz “Sarıkamış Anısına” isimli eseriyle birinciliği, Nilgün Hocaoğlu “Dokumacı” eseriyle ikinciliği, Zeliha Begöz ise “Labirent” adlı eseriyle üçüncülüğü kazandı.

Mansiyon ödüllerinin sahipleri şunlardır: Elif Canarslan “Kaos” fotoğrafıyla, Gülçimen Okumuş “Beş Can” fotoğrafıyla, Saadet Banu Nazikcan ise “Odundan Kömüre” fotoğrafıyla ödüle layık görüldü.

Ödüller ve Dereceler

Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 12 bin 500 TL, üçüncüsü 10 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Mansiyon ödülüne layık görülen 3 eserin her biri 4 bin TL ile ödüllendirilirken sergilenmeye hak kazanan 38 eser sahibine ise bin TL’lik para ödülü verildi.

Seçici Kurul ve Katılımcılar

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Akalın ve Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Öcal yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.