DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Ayini Gerçekleştirildi
  • Manisada Haber
  • Magazin
  • Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Ayini Gerçekleştirildi

Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Ayini Gerçekleştirildi

ABONE OL
Nisan 28, 2024 18:24
Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Ayini Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paskalya Ayini Mahalli Seçimler Nedeniyle Ertelenmişti

Sur ilçesinde bulunan tarihi Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde, 31 Mart’ta yapılması planlanan ancak Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ertelenen Paskalya Ayini, sonunda gerçekleştirildi. Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından görevlendirilen din görevlilerince yönetilen ayinde ilahiler seslendirildi, dualar okundu ve mumlar yakıldı.

Kutlamalara Yoğun Katılım

Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Ohannes Gafur Ohanyan, 31 Mart’ta planlanan ancak ertelenen ayini bugün gerçekleştirdiklerini belirterek, Paskalya Bayramı’nın Diyarbakır’da her zaman ilgiyle kutlandığını vurguladı. Ohanyan, “Bütün halk bizimle birlikte. Müslüman ve Hristiyan alemi hepsi gelir. Yoğun bir katılımla ve coşkuyla bayramımızı kutluyoruz. İstanbul’dan görevlendirilen din adamları tarafından ayin yönetiliyor” dedi.

Farklı Şehirlerden Gelen Ziyaretçiler Mutlu

Ayini izlemeye gelen Nihayet Karaaslan, “Bugün Paskalya Bayramı’na eşlik etmek istedik. Önceden buraya gelmiştik ama törene ilk defa katıldık” derken, Bitlis’ten Diyarbakır’ı gezmeye gelen Onur Orak ise tarihi yerleri gezerken ayine denk gelmelerinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.