DOLAR 32,2545 -0.07%
EURO 35,1080 0.05%
ALTIN 2.504,291,56
BITCOIN %
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya’daki Tarihi Saat Kulesinde Yaşanan Tartışma

Antalya’daki Tarihi Saat Kulesinde Yaşanan Tartışma

ABONE OL
Nisan 29, 2024 18:20
Antalya’daki Tarihi Saat Kulesinde Yaşanan Tartışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orijinal Saatlerin Çalındığı Ortaya Çıktı

Milattan sonra 9. yüzyılda Bizans döneminde inşa edilen ve 2. Abdülhamid döneminde saat kulesine çevrilen yapıda restorasyon çalışması sırasında dört bir tarafındaki saatlerin orijinal olmadığı ortaya çıktı. 1985 yılında çalınmış olabileceği düşünülen saatlerin yerine takılan plastik saatler tespit edildi.

Aslına Uygun Saat Kuleye Yerleştirildi

Geçen şubat ayında saate kavuşan kulede 1990’lı yıllarda bulunan Türk bayrağının eksikliğini fark eden Antalya Valisi Hulusi Şahin, kuleye Türk bayrağı asılması talimatını verdi. Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Müdürü Cemil Karabayram tarafından dikilen bayrak, kulenin çelik iskeletine sabitlendi ve desteklendi.

Tartışmalar ve İncelemeler

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanları, Türk bayrağının kuleye zarar verebileceği yönünde rapor hazırladı. Ancak Vali Şahin, bayrağın kuleye zarar vermeyeceğini savundu. Yaşanan tartışmaların ardından yapılan inceleme sonucunda, gönderin yerleştirildiği noktada herhangi bir sıkıntı olmadığı belirtildi. İnşaat mühendisi Taylan İnce, gönderin boyut ve yapılarına bakarak herhangi bir tehlikenin olmadığını vurguladı.

Vali’nin Sert Tavrı

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün bayrağın kaldırılması gerektiği yönündeki raporuna karşı Vali Şahin’in sert bir tavrı olduğu belirtildi. Vali, bayrağın en güzel şekilde orada dalgalanacağını vurgulayarak, kurul üyelerini uyardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.