DOLAR 32,3890 -0.29%
EURO 34,7798 -0.1%
ALTIN 2.404,67-0,73
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Provokatör Salwan Momika’nın Norveç’e İltica Talebi Reddedildi

Provokatör Salwan Momika’nın Norveç’e İltica Talebi Reddedildi

ABONE OL
Nisan 4, 2024 22:05
Provokatör Salwan Momika’nın Norveç’e İltica Talebi Reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsveç’ten Sınır Dışı Edilme Kararı Onandı

İsveç Göç Temyiz Mahkemesi, 27 Mart’ta Salwan Momika’nın sınır dışı edilme kararını onadı. Bu kararın ardından Momika, Norveç’e iltica talebinde bulundu. Ancak Norveç Göç Ofisi, Momika’nın iltica talebini kabul etmeyerek sınır dışı edilme sürecini başlattı.

Dublin Sığınma Anlaşması Gereği İsveç’e İadesine Karar Verildi

Norveç Göç Ofisi, Momika’nın sınır dışı edilmesi amacıyla 28 Mart’ta tutuklandığını duyurdu. Dublin Sığınma Anlaşması gereği, Momika’nın ilk iltica ettiği İsveç’e iadesine karar verildi. İsveç Göçmenler Ofisi Müdürü Jesper Tengroth, Norveç’in verdiği kararı kabul ettiklerini ve Momika’nın İsveç’e teslim edileceğini açıkladı.

Provokasyonlar ve Hukuki Süreç

Salwan Momika, İsveç’te çeşitli provokasyonlarda bulunmuştu. Geçmişte Stockholm’de cami önünde Kur’an-ı Kerim’i ateşe vermesi ve diğer kutsal kitaplara yönelik saldırılar düzenlemesiyle gündeme gelmişti. Bu eylemler nedeniyle hem İsveç hem de Danimarka’da yasal düzenlemeler yapılmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.