DOLAR 32,1957 0.11%
EURO 35,0285 0.04%
ALTIN 2.506,740,16
BITCOIN 2265577-0,72%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birleşmiş Milletler, Gazze’deki Son Durumu Değerlendirdi

Birleşmiş Milletler, Gazze’deki Son Durumu Değerlendirdi

ABONE OL
Nisan 30, 2024 22:15
Birleşmiş Milletler, Gazze’deki Son Durumu Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze’deki Gelişmeleri Açıkladı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, BM Cenevre Ofisi’nde Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki son durumu değerlendirdi.

Gazze’de Endişe Hakim

Lazzarini, Gazze’de derin bir endişenin hakim olduğunu ve bu endişenin nedeninin İsrail tarafından gerçekleştirilebilecek saldırılar olduğunu belirtti. İsrail’in olası saldırısına karşı Refah şehri için tahliye talebinin bulunmadığını ancak bu durumun her an gerçekleşebileceğine dair bir his olduğunu ifade etti.

Gıda ve Nakit Para Erişimi Sorunu

Lazzarini, Gazze’ye daha fazla gıdanın ulaştığını ancak bu durumun gıdaya erişilebilir olduğu anlamına gelmediğini vurguladı. Gazze’nin kuzeyinde nakit para dolaşımının olmadığını belirten Lazzarini, açlığı tersine çevirebilecek kadar gıdanın bulunmadığına da dikkat çekti.

UNRWA Personeli ve Tesislerine Saldırılar

UNRWA personeli ve tesislerine yönelik saldırılara da değinen Lazzarini, savaşın başlangıcından bu yana 182 UNRWA personelinin öldürüldüğünü ve 160’tan fazla tesisin hasar gördüğünü ya da tamamen yıkıldığını belirtti.

Gözaltında İnsan Hakları İhlalleri

Lazzarini, Gazze’de gözaltına alınanların insanlık dışı muameleye maruz kaldığını dile getirerek, İsrail tarafından gözaltına alınan kişilerin yaşadığı şok edici durumları anlattı.

UNRWA’ya Destek Durumu

Lazzarini, İsrail’in iddialarının ardından yaklaşık 16 ülkenin UNRWA’ya desteğini askıya aldığını ancak ABD, İngiltere, Avusturya ve İsviçre dışındaki ülkelerin UNRWA’ya finansal destek sağlamaya devam ettiğini belirtti. Operasyonların sürdürülebilmesi için 257 milyon dolarlık fonun hala askıda olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.