DOLAR 32,3803 -0.13%
EURO 34,6930 -0.33%
ALTIN 2.405,14-1,22
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yiyecek ve İçeceklerin KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor
  • Manisada Haber
  • Ekonomi
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yiyecek ve İçeceklerin KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yiyecek ve İçeceklerin KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor

ABONE OL
Nisan 16, 2024 21:09
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yiyecek ve İçeceklerin KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelir İdaresi Başkanlığı, KDV Oranlarını Yükseltmek İçin Çalışmaları Hızlandırıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, lokanta, kafe ve pastane gibi işletmelerde satılan yiyecek ve içeceklerden alınan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarını artırmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, KDV Uygulama Tebliği’nde değişiklik yapılmasını öngören taslak, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlandı.

Yeni Düzenlemeye Göre KDV Oranları Yükseliyor

Yayımlanan taslakla birlikte, şu anda %8 olan KDV oranı %10’a, %18 olan KDV oranı ise %20’ye yükseltilecek. Bu değişiklikle lokanta, kafe ve pastanelerde sunulan yiyecek ve içeceklerden alınacak KDV oranlarında artış yaşanacak.

Taslakta Yer Alan Düzenlemeler

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı taslağa göre, işletmelerin hizmet işletmesi mahiyetinde olduğu ve bu nedenle sunulan hizmetlere uygulanan KDV oranlarının artırılması gerektiği vurgulanmaktadır. Taslağın detaylarına göre, bu işletmelerde sunulan gıda maddelerinin satışında %10 KDV hesaplanacak. Alkollü içeceklerde ise bu oran %20 olacak.

Öte yandan, işyeri ruhsatı bulunmayan ancak müşterilere hizmet sunabilen işletmelerin de bu düzenlemenin kapsamına girdiği belirtilmiştir. Bu kapsamda, masa, oturma yeri gibi hizmetler sunan işletmelerin de KDV oranlarındaki artıştan etkileneceği ifade edilmektedir.

Yapılan düzenleme ile birlikte, yiyecek ve içecek hizmetlerinden alınan KDV oranlarında yaşanan değişiklikler, sektördeki işletmeler ve tüketiciler üzerinde etkili olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.