DOLAR 32,2450 -0.1%
EURO 35,0886 -0.02%
ALTIN 2.494,691,17
BITCOIN 21644902,90%
İstanbul
20°

AÇIK

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İslam Kalkınma Bankası Yıllık Toplantılarına Türkiye’den Katılım

İslam Kalkınma Bankası Yıllık Toplantılarına Türkiye’den Katılım

ABONE OL
Nisan 29, 2024 21:21
İslam Kalkınma Bankası Yıllık Toplantılarına Türkiye’den Katılım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye’nin Ekonomik Durumunu Değerlendirdi

Riyad’da gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası’nın 50. yıl dönümü toplantıları kapsamında düzenlenen “Guvernörler Diyaloğu-Türkiye” oturumunda Türkiye’yi temsil eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin ekonomik durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Güvenilir Mali Çerçeve ve Kamu Maliyesinde İyileşme

Şimşek, enflasyonla mücadelede güvenilir mali çerçevenin oluşturulduğunu ve depreme rağmen kamu maliyesinin iyiye gittiğini belirtti. Türkiye’nin kamu borç stokunun milli gelire oranının gelişmekte olan piyasaların ortalamasının yarısından az olduğunu vurgulayarak mali disiplinin önemine dikkat çekti.

Yapısal Reformlar ve Ekonomik Büyüme

Şimşek, Türkiye’nin kapsamlı yapısal reform gündemine sahip olduğunu aktararak, programlarının verimliliği arttırmayı, rekabetçiliği geliştirmeyi ve potansiyel büyümeyi artırmayı amaçladığını belirtti. Yatırımcı ilgisinin güçlü olduğunu ve programlarının sürdürülebilir olduğunu ifade etti.

Ticaretteki Yeni Eğilimler ve Türkiye’nin Konumu

Şimşek, küresel ticaretteki parçalanmanın Türkiye için bir avantaj olduğunu dile getirerek, dost ve yakın ülkelerle ticaretin arttığını söyledi. AB ile Gümrük Birliği’ne dayalı ticari ilişkilerin yanı sıra Orta Asya ülkeleriyle dostluğun Türkiye’nin ticaretteki konumunu güçlendirdiğini belirtti.

Yeşil Ekonomi ve Enerji Dönüşümü

Şimşek, Türkiye’nin yeşil ekonomi ve enerji dönüşümünde atılan adımlara vurgu yaparak, yenilenebilir enerjiye yatırımın önemine değindi. Enerji ithalatına bağımlılığın azaltılmasının makro finansal istikrarı artırabileceğini ve ekonominin yeşil dönüşümünün potansiyelinin büyük olduğunu belirtti.

Şimşek’in açıklamaları, Türkiye’nin ekonomik reformlar ve dönüşüm hedeflerine ulaşmak için aldığı önlemleri ve gelecek planlarını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Türkiye’nin ekonomik geleceği için yapılan çalışmalar ve hedeflenen büyüme stratejileri, uluslararası toplumda da olumlu yankı uyandırmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.