DOLAR 32,3695 0.06%
EURO 34,8727 0.08%
ALTIN 2.403,980,45
BITCOIN %
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Işıkhan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Değerlendirmesi

Bakan Işıkhan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Değerlendirmesi

ABONE OL
Nisan 24, 2024 21:25
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“1 Mayıs, İşçi Bayramı Olarak Kutlanıyor”

Bakan Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dünyanın birçok ülkesinde “işçi bayramı”, “emek bayramı”, “çalışanların birlik, dayanışma ve mücadele günü” gibi çeşitli adlarla kutlanan 1 Mayıs’ın Osmanlı’nın son döneminde ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında kutlandığını, ancak sonraki dönemlerde çeşitli sebeplerle yasaklandığını hatırlattı.

“Emekçiler İdeolojik Sloganların Değil, Samimi İcraatların Muhatabı Olmalı”

Işıkhan, 1 Mayıs’ın bazı provokasyonlara ve kaoslara sahne olduğunu belirterek, ideolojik sloganların değil, samimi icraatların önemli olduğunu vurguladı. Geçmişte yaşanan üzücü olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

“1 Mayıs’ı İstismar Eden Eylemlere Sıcak Bakmamız Mümkün Değil”

Bakan Işıkhan, 1 Mayıs’ı istismar eden eylemlere sıcak bakılamayacağını ve sosyal diyalogun önemini vurguladı. İşçilerin emeğine minnettar olduklarını belirtti.

“Sosyal Diyalog Mekanizmalarını Geliştirdik”

Sendikalaşma oranlarına da değinen Işıkhan, Türkiye’de sendikalı işçi ve memur sayısını açıkladı. Sendikalaşmanın artırılması için yapılan düzenlemelerden bahsetti ve sosyal diyalogun önemine işaret etti.

“Herkese Eşit Şartlarda Sosyal Güvenlik Hizmetini İlke Edindik”

Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik reformuyla sistemin daha etkin hale getirildiğini ve vatandaşların eşit şartlarda hizmet aldığını belirtti. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmaları da anlattı.

“İlçe Belediyesinin Ciddi Bir İhmalinden Söz Ediyoruz”

Işıkhan, son olarak, İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan yangın faciasına da değindi. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki ihmallerin ciddiyetinden bahsetti ve önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.