DOLAR 32,2445 0%
EURO 34,8494 -0.11%
ALTIN 2.444,660,53
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye ve Azerbaycan BM’de Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Tartıştı
  • Manisada Haber
  • Ekonomi
  • Türkiye ve Azerbaycan BM’de Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Tartıştı

Türkiye ve Azerbaycan BM’de Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Tartıştı

ABONE OL
Nisan 27, 2024 21:21
Türkiye ve Azerbaycan BM’de Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Tartıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükelçi Ahmet Yıldız’ın Açıklamaları

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, “Küresel Güney”deki ülkeler arasında işbirliği ve ortaklığın geliştirilmesine yönelik uluslararası çabaların ön saflarında yer aldıklarını vurguladı. Yıldız, sürdürülebilir kalkınmanın finansman ve teknik destek gerektirdiğini kaydederek, dijital uçurum kapanmadan Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılamayacağını belirtti. Gelişmekte olan küçük ada devletleri ve denize kıyısı olmayan gelişmekte olan ülkelerdeki Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri finansman açığının ele alınması gerektiğini vurgulayan Yıldız, özel sektör yatırımlarının teşvik edilmesinin önemine işaret etti.

Azerbaycan BM Daimi Temsilcisi Yashar Aliyev’in Açıklamaları

Azerbaycan’ın BM Daimi Temsilcisi Yashar Aliyev ise Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesinin hükümetlerin veya politika yapıcıların çabalarından fazlasını gerektirdiğine değindi. Finansal kaynakların varlığı ile çeşitli paydaşların aktif katılımının hedeflere ulaşmada kritik olduğunu dile getiren Aliyev, sürdürülebilir ekonomik büyümeye geçişin hızlandırılmasında kamu ve özel sektör işletmelerinin önemini vurguladı. Azerbaycan’ın finans sektörünü daha sürdürülebilir bir yapıya dönüştürmedeki kararlılığından da bahsetti.

Bu etkinlikte, ülkelerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu yatırımlarda yaşadığı zorluklar ve ürettiği yenilikçi çözümler paylaşıldı. Özel sektör kaynaklarının Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine doğru harekete geçirilmesi konusunda stratejiler ele alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.