DOLAR 32,2920 -0.01%
EURO 35,1157 -0.03%
ALTIN 2.466,630,03
BITCOIN 2109574-0,85%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Genelinde Enflasyon ve Para Piyasaları

Dünya Genelinde Enflasyon ve Para Piyasaları

ABONE OL
Nisan 28, 2024 21:22
Dünya Genelinde Enflasyon ve Para Piyasaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de Faiz İndirimi Beklentileri Öteleniyor

Dünya genelinde enflasyonla mücadelede sona yaklaşıldığı beklentilerine rağmen ABD’de geçen hafta açıklanan verilerin karışık sinyaller vermesi, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerin ertelenmesine neden oldu.

Pay Piyasalarında Yükseliş Eğilimi Devam Ediyor

ABD’de enflasyonla mücadele verilerinin beklentileri aşması ve bilanço sezonundaki yoğunlaşma, pay piyasalarında risk iştahını desteklerken, teknoloji şirketlerinin finansal sonuçlarının olumlu seyri yükseliş eğilimini destekledi.

Fed’in Faiz İndirimi Beklentileri Değişiyor

ABD’de açıklanan veriler sonrası Fed’in faiz indirimine yönelik beklentilerde değişiklik yaşanırken, piyasalar Fed’in ilk faiz indirimini yılın son çeyreğine doğru ötelemeye devam etti.

Ulusal ve Uluslararası Şirketlerin Performansı

Tesla’nın karında düşüş yaşanırken, Boeing zararını azalttı. Meta’nın geliri artarken, IBM ve Microsoft’un da gelirleri yükseldi. BIST 100 endeksi rekor tazeledi ve Türkiye’deki değerlendirme raporu bekleniyor.

Avrupa ve Asya’da Ekonomik Gelişmeler

Avrupa’da enflasyon verileri takip edilirken, ECB’nin faiz politikaları önem kazanıyor. Japonya’da Merkez Bankası politika faizini sabit tutarken, Japonya ve Çin ekonomik verileri de dikkatle takip ediliyor.

Türkiye Ekonomisi ve Borsa İstanbul

Türkiye’de enflasyon verileri ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının açıklamaları öne çıkarken, Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırdı. TCMB’nin faiz kararı ve ekonomik gelişmeler yakından izleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.