DOLAR 32,3387 0.17%
EURO 35,1488 -0.11%
ALTIN 2.240,61-0,12
BITCOIN 2081756-5,59%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, PKK’nın Suriye sorumlusu etkisiz hale getirildi!
  • Manisada Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, PKK’nın Suriye sorumlusu etkisiz hale getirildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, PKK’nın Suriye sorumlusu etkisiz hale getirildi!

ABONE OL
Mayıs 17, 2021 18:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, PKK’nın Suriye sorumlusu etkisiz hale getirildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT’in uzun süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde yerini belirlediği PKK’nın Suriye genel sorumlusu Sofi Nurettin kod isimli terörist, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Milletimle müjdeli bir haberi paylaşmak istiyorum. MİT’in uzun süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde yerini belirlediği PKK’nın Suriye genel sorumlusu Sofi Nurettin kod isimli terörist, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir. PKK’nın en üst düzey yöneticilerinden olan Suriye kökenli bu terörist, uzun süre örgütün sözde silahlı kanadının sorumluluğunu yürütmüş, ardından da Suriye’deki faaliyetlerin başına geçmiştir. Türkiye’ye yönelik pek çok kanlı eylemin faali olan bu terörist, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında askerlerimize karşı yapılan pek çok saldırının da sorumlusudur. Gara Operasyonu sırasında 13 masum insanımızın şehit edilmesi talimatını verenlerden biri yine bu teröristtir. MİT Başkanlığımızın ve TSK’nın gerçekleştirdiği operasyon ile etkisiz hale getirilen Sofi Nurettin’in durumu PKK/KCK ile PYD-YPG’nin aynı örgüt olduğu gerçeğini inkarı mümkün olmayacak şekilde bir kez daha ortaya koymuştur. PKK/YPG’nin Irak’ta ve Suriye’de saklanan elebaşıları ve teröristlerinin tamamını etkisiz hale getirene kadar operasyonlarımız sürecektir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.