DOLAR 32,3118 0.19%
EURO 34,8196 0.04%
ALTIN 2.410,470,07
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaziantep’teki Deprem Faciasıyla İlgili Sanıkların Duruşması Devam Ediyor
  • Manisada Haber
  • Gündem
  • Gaziantep’teki Deprem Faciasıyla İlgili Sanıkların Duruşması Devam Ediyor

Gaziantep’teki Deprem Faciasıyla İlgili Sanıkların Duruşması Devam Ediyor

ABONE OL
Nisan 26, 2024 20:18
Gaziantep’teki Deprem Faciasıyla İlgili Sanıkların Duruşması Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

51 Kişinin Hayatını Kaybettiği Furkan Apartmanı Davasında Yargılamaya Devam

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremde yıkılan Furkan Apartmanı’nda 51 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen dava kapsamında 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sanıkların Duruşmaya Katılımı

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Nejdet Alpay, Yılmaz Şahin Yurtyapan, Faik ve kardeşi Eyüp Öğüt, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Tutuksuz sanıklar Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S.’nin duruşmaya katılmadığı görüldü.

Mahkeme Kararları

Sanık avukatları, hayatını kaybedenlerin yakınları ve müşteki avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, sanıklar suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Mahkeme heyeti, Nejdet Alpay, Faik ve kardeşi Eyüp Öğüt’ün tahliyesine karar verirken, Yılmaz Şahin Yurtyapan’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma ise 31 Mayıs tarihine ertelendi.

İddianameden Talepler

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Mustafa Kökmen Bulvarı’ndaki Furkan Apartmanı faciasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.