DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üç Yaşındaki Layla Davis’in Taranamayan Kıvırcık Saçları Dikkat Çekiyor
  • Manisada Haber
  • Magazin
  • Üç Yaşındaki Layla Davis’in Taranamayan Kıvırcık Saçları Dikkat Çekiyor

Üç Yaşındaki Layla Davis’in Taranamayan Kıvırcık Saçları Dikkat Çekiyor

ABONE OL
Mart 6, 2024 18:11
Üç Yaşındaki Layla Davis’in Taranamayan Kıvırcık Saçları Dikkat Çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Britanyalı üç yaşındaki Layla Davis, düz bir şekilde taranamayan kıvırcık sarı saçlarıyla basının dikkatini çekti.

Küçük Layla’nın Teşhisi: Taranamayan Saç Sendromu (UHS)

Küçük Davis’e taranamayan saç sendromu (UHS) teşhisi konuldu. Yani kendisinin, şekil almayan, kuru, kıvırcık saçları var. UHS genellikle bebeklik ile üç yaş arasında gelişen bir sendrom olmasına rağmen on iki yaş gibi geç bir zamanda da ortaya çıkabiliyor. Dünyada yalnızca 100 civarında UHS vakası bulunuyor.

Anne Davis’in Açıklamaları

30 yaşındaki anne Charlotte Davis, Layla’nın saçlarının uzadığını ancak geçen yıl pek değişmediğini belirtti. “Sınıfta başka bir Layla olduğu için arkadaşları ona saçlarından dolayı Fluffy (kabarık saç) diyorlar. Diğer çocuklar bu konuda asla olumsuz konuşmuyor. Çok mutlu bir kız; utangaç değil ve herkesle konuşuyor. İlk defa saçını geçen yıl şubat ayında kestirdi ama hala vahşi. Artık örebiliriz ama çok sık yapmıyoruz çünkü sert çekmek istemiyoruz ve çok kırılganlar.”

UHS ve Gelecek Beklentiler

UHS genellikle ergenlik döneminde geçebiliyor, ancak anne Davis “Umarım saçları değişmez ve biraz uzar da bir gün at kuyruğu yapabiliriz. Bir anne olarak çocuklarınızı her türlü duruma hazırlamak sizin göreviniz. Umarım o da bunun benim gibi havalı olduğunu düşünür” diyerek küçük kızının saçlarıyla ve görüntüsüyle barışık bir şekilde yaşamaya devam etmesini bekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.