DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emniyet Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Başarıyla Görev Yapıyor

Emniyet Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Başarıyla Görev Yapıyor

ABONE OL
Mart 5, 2024 18:10
Emniyet Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Başarıyla Görev Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dedektör Köpekler Eğitim Merkezinden Uyuşturucuyla Mücadele Sahasında

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi’nde eğitilen dedektör köpekler, uyuşturucuyla mücadele, suçluların yakalanması ve suç delillerinin bulunmasında önemli rol oynuyor.

Belçika “Malinois” Cinsi Köpekler Başarılı Operasyonlara İmza Atıyor

Arama bulma ve oyun oynama güdüsü gelişmiş Belçika “Malinois” cinsi köpeklerden seçilen 8 yaşındaki “Ares” ve 7 yaşındaki “Lina”, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyor. “Ares” Kırıkkale, Ağrı ve Çanakkale’deki operasyonlarda 7 ton, “Lina” ise Van ve Çanakkale’de 4 ton uyuşturucunun bulunmasında ekiplere destek oluyor.

Köpeklerin Bakım ve Eğitimleri Titizlikle Yürütülüyor

“Ares” ve “Lina” gibi köpeklerin günlük bakımları ve eğitimleri, bu köpeklerden sorumlu olan personel tarafından titizlikle yapılmaktadır. Köpekler, polislerin en büyük yardımcısı olarak hem ekip arkadaşı hem de dostları olarak kabul edilmekteler.

Köpeklerin Önemi ve Ekip İçindeki Yeri

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları, köpekleri sadece bir yardımcı olarak değil, aynı zamanda ekip arkadaşı ve dostları olarak görmekteler. Köpekler, insanların ulaşamayacağı yerlerdeki uyuşturucuyu tespit ederek önemli operasyonlara imza atmaktadırlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.