Türkiye Siber Güvenlik Alanında Öncü Konumda

Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Siber Güvenlik Fırsatları 2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, Türkiye’de ağustos itibarıyla teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren 10 bin 888 firmanın %59’u ve 1323 AR-GE merkezinin %18’i bilgi iletişim teknolojileri alanında çalışıyor. Bu alanda faaliyet gösteren firmaların artmasıyla Türkiye siber güvenlik sektöründe ciddi bir potansiyele sahip. TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Başkanlığı İşbirliği…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye Siber Güvenlik Alanında Öncü Konumda

Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Siber Güvenlik Fırsatları

2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, Türkiye’de ağustos itibarıyla teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren 10 bin 888 firmanın %59’u ve 1323 AR-GE merkezinin %18’i bilgi iletişim teknolojileri alanında çalışıyor. Bu alanda faaliyet gösteren firmaların artmasıyla Türkiye siber güvenlik sektöründe ciddi bir potansiyele sahip.

TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Başkanlığı İşbirliği

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü, geniş katılımlı bir sektör ekosistemi oluşturmak için işbirliği yapıyor. Üniversitelerin de bu ekosisteme dahil edilmesiyle siber güvenlik alanındaki AR-GE faaliyetleri destekleniyor ve bütünleşik bir yapı oluşturuluyor.

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, eylül ayı itibarıyla 255 firma, 401 ürün ve 649 hizmetle faaliyet gösteriyor. Bu kümelenme uluslararası alanda da dikkatle takip ediliyor.

Uluslararası Değerlendirmeler

Türkiye, BM ITU Küresel Siber Güvenlik Endeksi’nde 194 ülke arasında “Birinci Seviye Örnek Alınan Ülkeler” arasında yer alıyor. 20 tam puanla en üst seviyede yer alan Türkiye, yasal düzenlemeler, teknik altyapı, ve kurumlar arası işbirliği alanlarında örnek alınan ülkeler arasında bulunuyor.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi

Siber Güvenlik, e-Yönetişim ve e-Devlet Kıdemli Uzmanı Mustafa Afyonluoğlu, Türkiye’nin siber güvenlik alanında güçlü bir organizasyonel yapıya kavuştuğunu belirtiyor. 2024-2028 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı, ülke genelinde siber güvenliğe yönelik stratejik hedeflerin bütüncül olarak ele alınmasını sağlayacak.

Bu kapsamda, siber güvenlik alanında altyapı ve hukuki düzenlemelerin güçlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Elektronik Haberleşme Kanunu’nda yer alan maddelerin ayrı bir kanunda düzenlenmesiyle güçlü bir hukuki altyapı oluşturulması hedefleniyor.

Benzer Haberler
Yüksek Oranda Sıkıştırılmış Grafit Isıtılarak Yapılan Keşif: Süper Elmas Üretimi
Yüksek Oranda Sıkıştırılmış Grafit Isıtılarak Yapılan Keşif: Süper Elmas Üretimi
Nature Materials Dergisinde Yayınlanan Araştırmaya Göre Yapay Süper Elmas Üretildi
Nature Materials Dergisinde Yayınlanan Araştırmaya Göre Yapay Süper Elmas Üretildi
Yüksek Sıcaklıkta Süper Elmas Sentezleme Yöntemi İle Yeni Bir Başarı Elde Edildi
Yüksek Sıcaklıkta Süper Elmas Sentezleme Yöntemi İle Yeni Bir Başarı Elde Edildi
Apple’ın Güvenlik Açığı USB Kısıtlama Modu’nu Tehdit Ediyor
Apple’ın Güvenlik Açığı USB Kısıtlama Modu’nu Tehdit Ediyor
TÜBİTAK, 737 Kişilik Personel Alımı İle Bilim ve Teknoloji Ekosistemine Katkı Sağlayacak
TÜBİTAK, 737 Kişilik Personel Alımı İle Bilim ve Teknoloji Ekosistemine Katkı Sağlayacak
Türkiye’nin Güvenli İnternet Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Türkiye’nin Güvenli İnternet Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Manisa Sondakika , Güncel Kent Gündemi
Manisada Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları MANİSA HABER 'de saklıdır.