DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Ekonomisi Enflasyonla Mücadelede Zorlu Süreçten Geçiyor

Türkiye Ekonomisi Enflasyonla Mücadelede Zorlu Süreçten Geçiyor

ABONE OL
Mart 17, 2024 21:08
Türkiye Ekonomisi Enflasyonla Mücadelede Zorlu Süreçten Geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi Yönetimi Döviz Piyasalarındaki Tansiyonu Dizginlemeye Çalışıyor

Türkiye, 31 Mart seçimlerine hazırlanırken enflasyonla mücadelede ‘kademeli normalleşme’ stratejisi izleyen ekonomi yönetimi, döviz piyasalarındaki artan tansiyonu sert önlemlerle kontrol altına almaya çalışıyor.

Gece Yarısı Kararnameleri Yeniden Gündemde

Şubat ayı itibarıyla işler tersine dönmüş durumda ve gece yarısı kararname uygulamaları yeniden hayatımıza girdi. Para piyasalarında TL’ye güvenin yeniden sarsılmasının nedenlerini Ekonomist Dr. Murat Kubilay’a sorduk.

Rehavete Kapılan Ekonomi Yönetimi

Kubilay’a göre, yılbaşından sonra ekonomi yönetimi normalleşme sürecinin kolay ilerleyeceği düşüncesiyle rehavete kapıldı. Ancak TÜİK’te yapılan değişikliklerin eksikliği ve şeffaflık konusundaki sorunlar sebebiyle iyimser yaklaşımlar duvara çarptı.

Mayıs 2023 Travması ve Döviz Talebi

Kubilay’a göre, gece yarısı alınan kararlar sonucunda yerli yatırımcıların döviz talebi arttı ve 2023’ün ikinci yarısında toplanan rezervler hızla eridi. KKM’nin dövize dönmemesi beklentisinin yanılgı olduğu ortaya çıktı.

Yatırımcıların Döviz Eğilimi ve Öneriler

Kubilay, yatırımcıların döviz eğiliminin seçim sonrası baskıya neden olabileceğini belirtiyor. Kurda günlük artışın hızlandırılarak baskının azaltılması gerektiğini savunuyor ve kurun biraz daha serbest bırakılarak dengelerin yeniden oluşturulabileceğini ifade ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.