DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TARSİM’den Hortum Afeti Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı

TARSİM’den Hortum Afeti Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı

ABONE OL
Mart 16, 2024 21:08
TARSİM’den Hortum Afeti Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Kumluca ve Demre İlçelerinde Meydana Gelen Hortum Afeti

‘TARSİM’ tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 Mart tarihinde Antalya’nın Kumluca ve Demre ilçelerinde meydana gelen hortum afetinin ardından bölgedeki seralarda ve içindeki bitkisel ürünlerde hasar oluştu.

Hasar Tespit Çalışmaları Hızla Tamamlandı

Sigortalı sera üreticilerinden alınan hortum sebepli ihbarları takiben, TARSİM tarafından görevlendirilen eksperler, hasar tespit çalışmalarını çok kısa bir süre içinde tamamladı. Hortumun sera alanlarında, örtü (cam ve plastik), konstrüksiyon unsurlarında ve içerisindeki ürünlerde hasarlar meydana getirdiği belirlendi.

Hasar Ödemeleri Hızlı Bir Şekilde Yapıldı

Yapılan ekspertiz işlemleri sonrasında hasar gördüğü tespit edilen sigortalı sera üreticilerine bir hafta içinde 39 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirildiği belirtildi.

TARSİM’den Üreticilere Geçmiş Olsun Mesajı

Hortumdan zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten TARSİM, tarım sigortasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, çiftçilere destek olmaya devam edeceğini bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.