DOLAR 32,2592 -0.07%
EURO 35,0838 -0.05%
ALTIN 2.469,430,15
BITCOIN 21167680,01%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye, Finlandiya ve İsveç NATO İlişkilerini Güçlendirmek İçin Toplandı
  • Manisada Haber
  • Gündem
  • Türkiye, Finlandiya ve İsveç NATO İlişkilerini Güçlendirmek İçin Toplandı

Türkiye, Finlandiya ve İsveç NATO İlişkilerini Güçlendirmek İçin Toplandı

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 20:18
Türkiye, Finlandiya ve İsveç NATO İlişkilerini Güçlendirmek İçin Toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üçlü Muhtıra Çerçevesinde Oluşturulan Mekanizmanın Altıncı Toplantısı Helsinki’de Gerçekleşti

Türkiye, Finlandiya ve İsveç, NATO Madrid Zirvesi’nden önce 28 Haziran 2022’de imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde oluşturulan Daimi Ortak Mekanizma’nın altıncı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine kabul edilmelerinin ardından Helsinki’de gerçekleşen ilk mekanizma toplantısı oldu.

Türk Heyeti Başkanlığını Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Yaptı

Daimi Ortak Mekanizma’nın Türk heyetine Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç başkanlık etti. Türk heyette ayrıca Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım ve diğer bakanlıklardan temsilciler de yer aldı.

Terörle Mücadelede İş Birliği ve Dayanışma Vurgusu

Finlandiya ve İsveç heyetleri, Türkiye’nin terörle mücadeledeki hassasiyetlerini ve beklentilerini anlamalarına hizmet ettiğini belirterek, terörizme karşı tam dayanışma ve iş birliği sergileyeceklerini vurguladılar. PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi terör örgütlerine destek sağlamayacakları yönündeki taahhütlerini tekrarladılar.

İş Birliğinin Güçlendirilmesi ve Bir Sonraki Toplantı Kararı

Toplantıda, mekanizma kapsamında iş birliğinin her seviyede güçlendirilmesi konusunda mutabık kalındı. Tüm taraflar, mekanizmanın önemine vurgu yaparak bir sonraki toplantının Stokholm’de gerçekleşmesini kararlaştırdılar.

Toplantıda ayrıca Avrupa güvenlik mimarisi, NATO Washington Zirvesi, RF-Ukrayna Savaşı, Gazze ve Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar gibi konular da ele alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.