DOLAR 32,3869 0.07%
EURO 34,8348 0%
ALTIN 2.402,500,25
BITCOIN 19299704,11%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEM Parti’nin İtirazıyla Van Belediye Başkanlığı Krizi

DEM Parti’nin İtirazıyla Van Belediye Başkanlığı Krizi

ABONE OL
Nisan 2, 2024 20:06
DEM Parti’nin İtirazıyla Van Belediye Başkanlığı Krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEM Parti’nin İtirazı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Adalet Bakanlığı’na Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen adaylarından Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesine itiraz etti. Bu nedenle Zeydan seçilmiş olmasına rağmen başkanlık görevini alamadı.

Yüksek Seçim Kurulu Kararı

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti adayının seçilmemiş kabul edilmesi üzerine yerine AKP adayını atama kararı aldı. Bu kararla birlikte Van Belediye Başkanlığı krizi derinleşti.

Kılıçdaroğlu’nun Tepkisi

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaşananlara sert bir şekilde tepki gösterdi. “VAN KARARINI VERDİ, SANA HALT ETMEK DÜŞER” mesajıyla başlayan Kılıçdaroğlu, yaşananları şu sözlerle eleştirdi:

  • “Bu ülkenin temelleri demokrasi üzerine kuruldu. Sen değil, efendilerin gelse bunu değiştirmeyecek. Van halkı kararını verdi, sana da halt etmek düşer. Demokrasinin ve adaletin gereğini yap kazanana mazbatasını ver!”
  • “ARKANDAKİ KARANLIK GÜÇLERE SESLENİYORUM… Senin şahsında arkandaki karanlık güçlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik bir hukuk Devletidir, bunu asla değiştiremeyeceksiniz!”
  • “ŞEREFLİ OL – Abdulahat Arvas sanada iki çift lafım var. Şerefli ol ve eline tutuşturdukları kağıt parçasını derhal yırt at! At ki Van’da alnı açık gezebilesin. Çocuklarının ve Van halkının yüzüne bakabilme fırsatını kaçırma!”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.