DOLAR 32,3685 0.02%
EURO 34,8062 0.02%
ALTIN 2.393,97-0,11
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP İstanbul Ümraniye’de Yeniden Sayım Talep Etti

CHP İstanbul Ümraniye’de Yeniden Sayım Talep Etti

ABONE OL
Nisan 4, 2024 20:06
CHP İstanbul Ümraniye’de Yeniden Sayım Talep Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin İtirazı Reddedildi

İstanbul Ümraniye’de gerçekleşen seçimde AKP’nin adayı İsmet Yıldırım ile CHP’nin adayı Aykut Erdoğdu arasındaki oy farkı 9 bin 501 olarak açıklandı. CHP, seçim sonuçlarının yeniden sayılmasına yönelik talepte bulundu ancak İlçe Seçim Kurulu, bu isteği reddetti.

CHP İl Başkanlığı Dilekçe Verdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İl Seçim Kurulu’na kararın kaldırılmasına yönelik itiraz dilekçesi verdi. Dilekçede, hukuka aykırı gerekçelerle reddedildiği belirtilerek, tüm sandıklardaki geçerli ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebinin reddine dair kararın kaldırılması talep edildi.

İtirazın Detayları

İtiraz dilekçesinde şu noktalara vurgu yapıldı:
– Gaziosmanpaşa İlçe Belediye Başkanlığı seçiminde tüm sandıklara ait oy çuvallarının açılarak yeniden sayılmasına dair emsal kararı bulunduğu,
– Sandık sonuç tutanaklarında ‘hesaba katılmayan zarf’ bölümünün doğru doldurulmadığı ve birçok oy hatalı olarak tasnif edildiği,
– İtirazın reddedilmesi durumunda hukuka, adalete ve vicdana uygun karar verilmesi gerektiği belirtildi.

Bu gelişmelerin ardından CHP’nin talebi doğrultusunda İstanbul Ümraniye’de seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.