DOLAR 32,3496 -0.42%
EURO 34,7771 -0.12%
ALTIN 2.397,59-1,03
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alman Şirketlerin Fiyat Artış Beklentileri Düşüyor

Alman Şirketlerin Fiyat Artış Beklentileri Düşüyor

ABONE OL
Nisan 2, 2024 21:08
Alman Şirketlerin Fiyat Artış Beklentileri Düşüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ifo’ya Göre Alman Şirketlerin Fiyat Artışı İsteği Geriliyor

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından yapılan açıklamaya göre, Almanya’daki şirketlerin gelecek 3 ay içinde fiyatlarını artırmak isteme oranı mart ayında son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.

ECB Faiz İndirimi Umutlarını Artırıyor

Ifo’nun yayımladığı Almanya İş Anketi sonuçlarına göre, mart ayında Alman şirketlerinin yalnızca %14,3’ü fiyatlarını artırmak istediğini belirtti. Bu oranın şubattaki %15 seviyesinden düşmesi, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz indirimi umutlarını artırdı.

Enflasyon ve Faiz İndirimi Beklentileri

Almanya’da enflasyon oranının düşüş eğiliminde olduğunu belirten Ifo Araştırma ve Ekonomik Tahmin Müdürü Timo Wollmershauser, enflasyonun yaz aylarında %2’nin altına inmesinin beklendiğini ifade etti. Şirketlerin fiyat artış beklentilerinin azalması, faiz indirimi umutlarını güçlendirirken, ECB’nin faiz oranlarını düşürmesi için bir engel olmadığı vurgulandı.

ECB’nin Faiz İndirimi Stratejisi

ECB, faiz oranlarını art arda 10 toplantıda toplamda 450 baz puan yükseltmişti. Ancak son dönemde faiz indirimi sinyalleri veren ECB, muhtemelen Haziran 2024’te ilk faiz indirimine karar verebileceğini belirtti. Avrupa Merkez Bankası’nın belirleyeceği faiz oranları, haziran ve temmuz toplantılarında netlik kazanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.