DOLAR 32,3768 0.16%
EURO 34,9886 -0.29%
ALTIN 2.324,360,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

43. İstanbul Maratonu’nda Adımlarınızı Otizmli Çocuklar Yararına Atarak Tohum Otizm Vakfı’na Destek Olabilirsiniz!
  • Manisada Haber
  • Gündem
  • 43. İstanbul Maratonu’nda Adımlarınızı Otizmli Çocuklar Yararına Atarak Tohum Otizm Vakfı’na Destek Olabilirsiniz!

43. İstanbul Maratonu’nda Adımlarınızı Otizmli Çocuklar Yararına Atarak Tohum Otizm Vakfı’na Destek Olabilirsiniz!

ABONE OL
Ekim 12, 2021 12:36
43. İstanbul Maratonu’nda Adımlarınızı Otizmli Çocuklar Yararına Atarak Tohum Otizm Vakfı’na Destek Olabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

N KOLAY 43. İstanbul Maratonu için geri sayım başladı! 7 Kasım 2021 Pazar Günü 43. kez gerçekleşecek, Türkiye’de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nda; Tohum Otizm Vakfı için adımlarını atarak otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayabilirsiniz.

 

 

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan N Kolay 43. İstanbul Maratonu, bu yıl 7 Kasım’da fiziki, 30-31 Ekim tarihlerinde ise sanal olarak gerçekleşecek. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başlayacak olan maraton 42K, 15K ve 42K paten kategorilerinde yine sınırlı sayıda katılımcı ile koşulacak. Tüm Türkiye’deki koşu severleri ise kendi parkurunda maraton koşmak için 30 – 31 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek sanal koşuda buluşturacak. Tohum Otizm Vakfı, her seviye için farklı parkurların bulunduğu N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nda; otizme dikkat çekmek ve Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için gönüllü koşucularıyla yer alacak. Bireysel ve kurumları temsil eden gönüllü koşucular fiziki ya da sanal olarak koşarak veya yürüyerek, adımlarını otizmli çocuklar için atacak, maratonun öncesinde ve sonrasında, toplamda 1 ay süresince sosyal çevresinden topladığı bağışlarla otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

 

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk yıllarında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin bilinen tek çaresinin erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim olduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat KARDAŞ “Bugün dünyada her 54 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Adımlarını N KOLAY 43. İstanbul Maratonu’nda atarak hem otizm konusunda farkındalık yaratabilir hem de içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde otizmli çocuklarımıza burs desteği sağlamak, eğitimlerine katkı sunmak için bağış toplayabilirsiniz. Bu anlamda tüm sporseverleri N Kolay İstanbul Maratonu’nda yanımızda olmaya davet ediyoruz.” dedi.

 

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

 

Otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

Tohum Otizm Vakfı Hakkında: 

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, “Otizm Spektrum Bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitim ile topluma bağımsız bireyler olarak katılmalarına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.