DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2022’de Sanatçı Vizesi Veren Ülkeler İçin Vize İşlemleri

2022’de Sanatçı Vizesi Veren Ülkeler İçin Vize İşlemleri

ABONE OL
Mart 15, 2022 12:26
2022’de Sanatçı Vizesi Veren Ülkeler İçin Vize İşlemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanatçı vizesi, müzik, sinema, tiyatro ve resim gibi alanlarda kabul görülmüş bir yeteneği ve başarısı olan kişilerin yurt dışında sanatları ile ilgili bir etkinliğe, yarışmaya ya da televizyon programına katılacakları bir durumda başvurmaları gereken vize türüdür. Başvuru sahibi kişinin seyahat etmek istediği ülkeye göre sanatçı vizesi için yerine getirilmesi gereken şartlar ve talep edilen evraklar değişiklik gösterebilmektedir. Gerekli şartları yerine getiren ve istenen evrakları sağlayan kişiler sanatçı vizesi başvurusunda bulunabilir.

 

 

Sanatçı vizesi veren ülkeler ve vize başvuru süreçleri hakkında merak edilen konuları, Türkiye’den yapılan sanatçı vizesi başvurularında en yüksek onay oranına sahip akredite kuruluş olan Vizem.net’in uzman danışmanlarına sorduk.

 

Daha fazla bilgi için: 0216 706 5586

Sanatçılar İçin Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Sanatçılar için vize başvuru şartları aşağıda listelenmektedir.

  • Sanatçı vizesine başvuruda bulunmak isteyen kişilerin, yetenek ya da uzmanlık alanlarında nesnelliği kabul edilmiş başarılara sahip olmaları gerekmektedir.
  • Sanatçı vizesine başvuruda bulunmak isteyen kişilerin sanat kariyerlerinde ulusal ya da uluslararası beğeni toplamış olması gerekmektedir.
  • Sanatçı vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler hakkında ana medyada yayınlanmış ürünler olması gerekmektedir.
  • Sanatçı vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin sanat alanına katkı sağlayan ve büyük öneme sahip orijinal eserler üretmiş olması gerekmektedir.
  • Sanatçı vizesine başvuruda bulunmak isteyen kişiler hakkında önem verilen gazete ya da dergi gibi yayın organlarında eleştirel incelemeler veya başka materyaller yayınlanmış olması gerekmektedir.
  • Sanatçı vizesine başvuruda bulunmak isteyen kişiler adına yapılmış sözleşme ya da güvenilirliği olan başka belgelerle sanat alanında sunulan hizmet karşılığı aldıkları yüksek maaş ya da diğer ücretlerin kanıtlanması gerekmektedir.

Hangi Ülkeler Sanatçı Vizesi Vermektedir?

Sanatçı vizesi veren ülkeler aşağıda listelenmektedir.

  • Avusturya sanatçı vizesi
  • Amerika Birleşik Devletleri sanatçı vizesi
  • İngiltere sanatçı vizesi
  • Almanya sanatçı vizesi
  • İtalya sanatçı vizesi

Amerika Sanatçı Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika sanatçı vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etmek isteyen sporcular, sanatçılar ve gösteri grubu üyelerinin alması gereken bir vize türüdür. Amerika sanatçı vizesi Amerika P vizesi olarak da adlandırılmaktadır ve kişinin çalışma alanına göre farklı gruplara ayrılmıştır. Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etmek isteyen ve kendi alanında uluslararası başarılara sahip olan kişilerin ya da grupların Amerika P-1B vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Amerika sanatçı vizesi başvuruları için kişi kendi alanındaki becerilerini ve başarılarını kanıtlamak zorundadır. Gerekli şartları sağlayan ve talep edilen evrakları hazırlayan kişiler Amerika sanatçı vizesi başvurusu yapabilir.

Avusturya Sanatçı Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya sanatçı vizesi olarak özel bir vize türü sunulmamaktadır. Avusturya’ya seyahat etmek isteyen sanatçı, sporcu ve araştırmacı kişilerin Avusturya kültürel vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Avusturya kültürel vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, standart vize evraklarının yanında spor ya da sanat gibi kendi alanlarına ilişkin belgeleri de ibraz etmeleri gerekmektedir; kendi alanlarına ilişkin belgeler arasında Avusturya’da katılacakları etkinlikleri gösteren bilet, etkinlik programı, davet mektubu gibi belgeler ve önceki katılmış oldukları etkinliklere ilişkin kanıt oluşturacak belgeler bulunmaktadır.

İngiltere Sanatçı Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere sanatçı vizesi, İngiltere tier 5 vizesi olarak da adlandırılan ve İngiltere’de çalışmak isteyen sporcu ve sanatçıların başvurması gereken bir vize türüdür. İngiltere sanatçı vizesi dizi ya da film oyuıncuları, film yapımcıları, dansçılar ve benzeri sanat dallarında çalışan kişilere verilmektedir.

İngiltere sanatçı vizesi başvurularında standart vize evraklarının yanında kişinin çalıştığı alanla ilgili belgeler sunarak becerilerini kanıtlaması gerekmektedir. Tier 5 vizesi İngiltere vizesi türleri içerisinden geçici çalışma vizesi kategorisinde ele alınmaktadır. İngiltere sanatçı vizesi ile seyahat eden kişiler, vize başvurusunda belirtilen işin yanında haftada en fazla 20 saat olmak üzere başka bir işte çalışma hakkına da sahip olmaktadır.

 

Manisa’dan Sanatçı Vizesi Nasıl Alınır?

Manisa’da vize başvuru merkezi veya herhangi bir ülkenin Konsolosluğu bulunmamaktadır. Manisa’da ikamet eden T.C vatandaşları için Sanatçı ve tüm Schengen ülkeleri için vize işlemleri İzmir başvuru merkezleri üzerinden yapılmaktadır.

Manisa vize işlemleri ve danışmanlık hizmetleri için aşağıdaki mobil numara aranarak bilgi edinilebilir.

Bilgi ve başvuru: 0536 222 22 88

Sanatçı Vizesi İçin Gerekli Başvuru Evrakları Nelerdir?

Sanatçı vizesi için gerekli başvuru evrakları aşağıda listelenmektedir.

  • Sanatçı vizesi başvuru formu: Sanatçı vizesi başvuru formu, başvuru sahibi tarafından doğru bilgilerle eksiksiz bir biçimde doldurulmalı ve ıslak imzalı olarak sunulmalıdır. Sanatçı vizesi başvuru formunda yazılan bilgilerin, başvuru dosyasında sunulan diğer belgelerde yer alan bilgiler ile uyumlu olması gerekmektedir.
  • Pasaport: Vize başvuru sahibine ait, başvuruda bulunulan sanatçı vizesinin bitiş tarihinin ardından en az 3 ay daha geçerlilik süresi olan, son 10 yıl içerisinde alınmış ve en az 2 sayfası boş olan bir pasaport bulunmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: Vize başvuru sahibine ait, 35 mm genişliğinde, 45 mm uzunluğunda, kişinin yüzünün net bir şekilde göründüğü ve biyometrik standartlara uygun renkli 2 adet biyometrik fotoğraf başvuru dosyasında ibraz edilmelidir.
  • Finansal yeterlilik belgeleri: Sanatçı vizesi başvurusunda bulunan kişinin yurt dışı seyahatini karşılamaya yetecek finansal yeterliliği olduğunu gösteren maaş bordrosu ya da banka hesap dökümü gibi belgeler başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Seyahat belgeleri: Sanatçı vizesine başvuruda bulunan kişi adına oluşturulmuş konaklama rezervasyonları, ulaşım rezervasyonları ve kişiye yazılmış davetiye mektubu gibi seyahat belgeleri başvuru dosyasına eklenmesi gereken evraklar arasındadır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Sanatçı vizesi başvurusunda bulunan kişi adına oluşturulmuş, başvurulan vizenin tarihlerinin tümünü kapsayacak geçerlilik süresine sahip, en az 30.000 euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan bir seyahat sağlık sigortası poliçesinin başvuru dosyasında sunulması gerekir.
  • Mesleğe ilişkin belgeler: Sanatçı vizesi başvurusunda bulunan kişinin sanatçı kimliğini gösterir nitelikte; sanatçının özgeçmişi, diskografisi veya filmografisi, basında çıkan haberleri ve röportajları ya da albümleri gibi belgelerin de vize başvuru dosyasında ibraz edilmesi gerekmektedir.

Sanatçı Vizesi İçin Randevu Nasıl Alınır?

Sanatçı vizesi için vize randevusu başvuru yapılan ülkenin aracı kurumundan veya Türkiye’deki dış temsilciliklerinden alınabilmektedir.

Aracı kurumlar üzerinden alınacak randevular online olarak alınabilmektedir. İlgili aracı kurumun resmî web sayfası üzerinden vize randevu al butonuna tıklayarak istenilen belgeler girildikten sonra randevu tamamlanır.

Vizem.net danışmanlığında yapılan tüm sanatçı vize başvuruları için randevular ilgili ülkenin vize departmanı tarafından alınır.

Sanatçı Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Sanatçı vizesi başvuru ücreti seyahat edilecek ülkelerin vize uygulamalarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Sanatçı vizesi başvuru ücreti; Almanya ve Fransa seyahatleri için 80 euro, Amerika Birleşik Devletleri seyahatleri için ise 160 euro olarak belirlenmiştir.

Sanatçı Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Sanatçı vizesi ortalama 15 gün içerisinde çıkmaktadır. Sanatçı vizesi çıkma süresi; seyahat edilecek ülkenin ilgili dış konsolosluğunda oluşabilecek yoğunluk durumu, resmi tatil günleri ya da vize değerlendirme sürecinde ek belge talebi olması gibi nedenlere bağlı olarak uzayabilmektedir.

 

Sanatçı Vizesi Kesin Çıkar Mı?

Sanatçı vizesi gerekli koşulların sağlandığı durumlarda onaylanmaktadır. Süreç normal vize başvurularından farklı olduğu için danışmanlık hizmeti almak vize ret ihtimalini düşürmektedir.

Türkiye’de başvuru onay oranı en yüksek akredite kuruluş olan vizem.net bu konuda deneyimli danışmanlarla çalışmaktadır. Para iade imkânı sağlayan garanti vize hizmeti alınarak başvuru yapmak mümkündür.

Sanatçı Vizesi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Sanatçı vizesi başvuruları ile ilgili sıklıkla internette aratılan soruların cevaplarına aşağıda yer verilmiştir.

Sanatçılar İçin Vize Alma Kolay Mıdır?

Sanatçılar için vize alma işlemi, gerekli belgelerin eksiksiz olarak tamamlandığı ve kişinin sanat alanında kabul görmüş bir yeteneği ve başarısı olduğu kanıtlandığı durumda kolay olmaktadır.

Sanatçılar Vize Reddine İtiraz Edebilir Mi?

Evet, sanatçılar vize reddine itiraz edebilme hakkına sahiptir. Sanatçı vizesi başvurusu reddedilen kişiler, ilgili konsolosluğa hitaben itiraz dilekçesi yazarak itiraz işlemlerini yapabilirler.

Sanatçı Vizesi İle Yurt Dışında Çalışmak Mümkün Müdür?

Sanatçı vizesi ile yurt dışında çalışmak yalnızca kişinin kendi sanat alanı ile ilgili etkinlikler kapsamında mümkündür. Sanatçı vizesi ile yabancı bir ülkede çalışmak isteyen kişilerin bunu ilgili konsolosluğa belirtmeleri gerekmektedir.

Hollanda Sanatçı Vizesi Veriyor Mu?

Hollanda sanatçı vizesi olarak özel bir vize türü sunulmamaktadır. Hollanda’ya seyahat etmek isteyen sanatçıların kısa süreli (C tipi) bir vize olan Hollanda turistik vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.