DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zelenskiy’den Almanya’da Münih Güvenlik Konferansı’nda Ukrayna’nın Durumu Hakkında Açıklamalar
  • Manisada Haber
  • Dünya
  • Zelenskiy’den Almanya’da Münih Güvenlik Konferansı’nda Ukrayna’nın Durumu Hakkında Açıklamalar

Zelenskiy’den Almanya’da Münih Güvenlik Konferansı’nda Ukrayna’nın Durumu Hakkında Açıklamalar

ABONE OL
Şubat 17, 2024 19:04
Zelenskiy’den Almanya’da Münih Güvenlik Konferansı’nda Ukrayna’nın Durumu Hakkında Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zelenskiy’den Donetsk Bölgesindeki Duruma İlişkin Değerlendirmeler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da düzenlenen 60’ıncı Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Donetsk bölgesindeki Avdiyivka kentinden çekilme kararının mantıklı ve adil olduğunu belirtti. Zelenskiy, Ukraynalıların hayatlarını korumak adına bu kararın gerekliliğine vurgu yaparak, “İnsanlarımızı, askerlerimizi koruyoruz, çünkü savunmanın anlamı budur.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın Silahlandırma İhtiyacına Dair Açıklamalar

Zelenskiy, Avdiyivka’daki Ukraynalı birliklerin diğer sınırlara çekildiğini ve bu durumun Rusya’nın bir şey ele geçirdiği anlamına gelmediğini vurgulayarak, Ukrayna’nın topçu ve uzun menzilli silahlara ihtiyacı olduğunu belirtti. Zelenskiy, eldeki silahların yeterli olmadığını ve uygun silahları beklediklerini dile getirerek, “Bütün gerçek bu. Bu nedenle bugün ana silahımız askerlerimiz, insanlarımız ve ortaklarımızın desteğine güveniyoruz.” dedi.

NATO Üyeliği ve Hava Savunma Sistemleri

Ukrayna’nın NATO’ya üyelik sürecine değinen Zelenskiy, “Hedefimiz NATO’ya üye olmak. Bunu hak ettiğimize inanıyorum.” ifadesini kullanarak, Ukrayna’nın NATO’ya katılması davetinin müttefik bir karar olduğunu söyledi. Ayrıca Zelenskiy, hava savunma sistemlerinin tedarikinin Ukraynalı askerlerin ilerlemesine yardımcı olacağını belirterek, “Ortaklarımıza minnettarız.” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.