DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulusal ve Uluslararası Liderler Nükleer Enerji Zirvesinde Bir Araya Geldi

Ulusal ve Uluslararası Liderler Nükleer Enerji Zirvesinde Bir Araya Geldi

ABONE OL
Mart 21, 2024 22:06
Ulusal ve Uluslararası Liderler Nükleer Enerji Zirvesinde Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal ve Uluslararası İş Birliğine İlişkin Ortak Bildiri Yayımlandı

Bu yıl ilk kez gerçekleşen Nükleer Enerji Zirvesi, Brüksel’de UAEA ve Belçika hükümetinin ev sahipliğinde düzenlendi. Zirvenin ardından yayımlanan Nükleer Enerji Ortak Bildirisi, liderlerin enerji sektöründen kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmayı, enerji güvenliğini sağlamayı, sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmeyi taahhüt ettiğini vurguladı.

Nükleer Enerjinin Geleceği ve İklim Değişikliği

Bildiride, iklim değişikliğinin gezegen ve insanlık için varoluşsal bir tehdit oluşturduğu belirtilerek, net sıfıra ulaşma hedefine ulaşmak için sera gazı emisyonlarını azaltmak adına kararlı eylemler alınması gerektiği vurgulandı. Nükleer enerjinin güvenilir ve sıfır emisyonlu bir elektrik kaynağı olduğu üzerinde duruldu ve nükleer enerjinin temiz enerji sistemlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağladığına dikkat çekildi.

Nükleer Enerjiye Destek ve İkinci Zirve Hazırlıkları

Bildiride, nükleer enerjinin karbonsuz enerji üretimine önemli katkıda bulunabileceği vurgulanarak, uluslararası kurumların nükleer enerjinin gelişimi için uygun şartları sağlamaları gerektiği belirtildi. Ayrıca, Fosil yakıt kullanımını azaltmak, enerji güvenliğini artırmak ve temiz enerjiye geçişi hızlandırmak amacıyla 2. Nükleer Enerji Zirvesi’nin düzenlenmesine yönelik hazırlıkların devam ettiği ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.