DOLAR 34,2367 0.01%
EURO 37,1070 -0.4%
ALTIN 2.995,500,01
BITCOIN 2318010-0,87%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Astana’da Buluşmayı Planlıyor
  • Manisada Haber
  • Gündem
  • Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Astana’da Buluşmayı Planlıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Astana’da Buluşmayı Planlıyor

ABONE OL
Ekim 17, 2024 20:12
Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Astana’da Buluşmayı Planlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Putin: “Türkiye’nin BRICS Çalışmalarına İlgisi Memnuniyet Verici”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin liderliğini takdir ederek Temmuz ayında Astana’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmeyi planladığını açıkladı. Putin, Türkiye’nin BRICS’in çalışmalarına ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, “Türkiye’yle ilişkilerin gelişmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Tüm gelişmeler, dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Fidan: “Türkiye-Rusya İlişkileri Fevkalade İyi Gidiyor”

Dışişleri Bakanı Fidan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov ile yaptığı görüşmelerde, Türkiye-Rusya ilişkilerinin son derece olumlu bir seyirde olduğu vurgulandı. Fidan, “Ukrayna konusundaki arabuluculuk faaliyetlerine devam etme kararlılığımız var. Türkiye-Rusya arasındaki ilişkiler gerçekten fevkalade iyi gidiyor. Ticaret konusunda atılması gereken adımlar var” dedi.

Ekonomik Konular Gündemdeydi

Hakan Fidan’ın, BRICS+ toplantısı çerçevesinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmelerde ekonomik konular da ele alındı. Putin ve Erdoğan’ın Astana’da gerçekleştireceği görüşmenin yanı sıra Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik iş birliğinin de önemli olduğu belirtildi. Fidan, Kübalı, Çinli, Belaruslu, Etiyopyalı ve Kazak mevkidaşlarıyla da bir araya gelerek bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Putin ve Erdoğan arasındaki yakın iş birliği ve Astana’da yapılacak buluşma, Türkiye-Rusya ilişkilerinin geleceği açısından önem taşıyor. Bu görüşmelerin, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın daha da güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.