DOLAR 32,2687 0.06%
EURO 34,7905 0.21%
ALTIN 2.403,000,42
BITCOIN 1986425-1,70%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretmen Serkan Bebek Haksız Sürgün Davasında Haklı Bulundu

Öğretmen Serkan Bebek Haksız Sürgün Davasında Haklı Bulundu

ABONE OL
Mart 7, 2024 20:07
Öğretmen Serkan Bebek Haksız Sürgün Davasında Haklı Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğretmenlik Mesleğinde Haksız Uygulamalar

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası’nda geçen yıl Muş Şube Temsilcisi Öğretmen Serkan Bebek, bir okul müdürü hakkındaki yolsuzluk iddialarını kamuoyuyla paylaştı. Ancak bu paylaşımların ardından Van’ın Muradiye ilçesine sürüldü.

Haksız Sürgün ve Baskı

Öğretmen Serkan Bebek, Bulanık ilçe merkezinde yaptığı açıklamada, haksız yere sürüldüğünü belirterek hukuksuz uygulamalara dikkat çekti. Başka bir öğretmenin de baskı altına alındığını belirten Bebek, yapılan soruşturmanın usul ve esas açısından hatalı olduğunu vurguladı.

Öğretmen Serkan Bebek şu ifadeleri kullandı: “Soruşturma tamamen usulden ve esastan hatalı bir soruşturmadır. Bu şahıs, soruşturması olan iki kişiyi gayri resmi şekilde bir araya getiriyor. Zimmet ile alakalı bir durum var, evrakta sahtecilik ile ilgili bir durum var.”

Mahkeme Kararı

Muş Bulanık’taki Adıvar İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan A.G. de okul müdürü hakkında evrakta sahtecilik, kamu zararı ve baskı iddiasıyla şikayette bulunmuştu. Konu ülke gündemine taşınınca mahkeme süreci başladı.

Mahkeme sonucunda, öğretmen Serkan Bebek’in haksız yere sürgün edildiği ve kınama cezası aldığı hukuka aykırı bulundu. Mahkeme heyeti, öğretmen Bebek’i haklı buldu ve kınama cezasının iptaline karar verdi.

Öğretmen Serkan Bebek, hukuksuzlukları teşhir ettiği için intikam almak niyetiyle sürgün edildiğini belirterek, adaletin yerini bulmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.