DOLAR 34,2574 0.06%
EURO 37,0733 -0.44%
ALTIN 2.991,51-0,12
BITCOIN 2322092-0,67%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Ordusu ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Sürüyor: Binyamina’daki Üsse Saldırı
  • Manisada Haber
  • Dünya
  • İsrail Ordusu ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Sürüyor: Binyamina’daki Üsse Saldırı

İsrail Ordusu ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Sürüyor: Binyamina’daki Üsse Saldırı

ABONE OL
Ekim 21, 2024 22:07
İsrail Ordusu ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Sürüyor: Binyamina’daki Üsse Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hizbullah, İsrail Ordusuna Ait Üssü İHA’larla Vurdu

İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik bombardımanı ve kara harekatı devam ederken, Hizbullah örgütü dün akşam saatlerinde Beyrut’a misilleme olarak Hayfa yakınındaki Binyamina’daki Golani tugayına ait eğitim kampını İnsansız Hava Araçları (İHA) ile vurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, saldırı sonucunda 4 İsrail askeri hayatını kaybetti, 58 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 7’sinin durumu ağır.

İsrail Ordusundan Açıklama

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, saldırı sonrasında yaralanan askerlerin hastanelere kaldırıldığı ve ailelerine haber verildiği belirtildi. Ölen askerlerin kimliklerinin daha sonra açıklanacağı ifade edilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulandı. Yediot Ahranot gazetesinde yer alan haberde ise, Hizbullah’ın gönderdiği İHA’nın radardan kayboluncaya kadar takip edildiği belirtildi. Habere göre, Hizbullah’ın İHA’ları deniz üzerinden gönderdiği bilgisi paylaşıldı.

Hizbullah’dan Yapılan Açıklama

Hizbullah ise yaptığı açıklamada, İsrail’e karşı verilen saldırının Gazze’deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, Lübnan ve halkını savunmak için saldırıyı gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Hizbullah, ülkelerini ve halklarını korumak için göreve hazır olduklarını ve düşmanlarını caydırmaktan geri durmayacaklarını vurguladı.

Bu son olaylar, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde meydana geldi. Taraflar arasındaki çatışmaların nasıl bir boyut alacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.