DOLAR 32,3387 0.17%
EURO 35,1488 -0.11%
ALTIN 2.240,61-0,12
BITCOIN 2081756-5,59%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlker Aydilek’in Başarılarla Dolu Hayat Hikayesi

İlker Aydilek’in Başarılarla Dolu Hayat Hikayesi

ABONE OL
Aralık 2, 2021 19:11
İlker Aydilek’in Başarılarla Dolu Hayat Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm sporcuların bir hayat hikâyesi bulunuyor. Ancak İlker Aydilek’in başarılı performansı diğer sporcuları ekarte edecek gibi görünüyor. 1994 yılında İzmir’de dünyaya gelen İlker Aydilek, 7 yaşında başlamış olduğu aktif spor yaşantısına halen devam ediyor. Bu yaşta futbol ve güreş ile çalışma yapan ancak 10 yaşında hayatının spor dalına başlayan Aydilek, bu sporda başarılı olacağının daha o yaşlarda sinyallerini vermiş.

Başarılı sporcu 3 yıl boyunca paten alanında profesyonel olma adına çalışmalar yaptıktan sonra Türkiye’nin 81 ilinde paten gösterileri yaptı. 2016 yılında katılmış olduğu yarışma ile finalde yüzde 91 oy alan Aydilek, bu başarısını yapmış olduğu double backflip hareketi ile dünyaya duyurdu. Dünyanın sayılı yıldızlarının yapmış olduğu bu hareketi Türkiye’de yapan ilk sporcu unvanını alan Aydilek, bu sporu dünya ülkelerinde yapan sporcular tarafından takdir edildi. Aynı zamanda Modayı Tıkla ve Martin Valen markalarının reklam yüzü olan genç yetenek bu spora olan tutkusunu, hayatımın en eğlence verici aktivitesi diyerek nitelendiriyor.

İlker Aydilek, Türkiye’deki gençlerin bu sporu sevmesini sağlamak için ise Türkiye’nin dört bir yanına kayak pistleri açılmasını sağladı. Bu sporun Türkiye’de de gelişmesini çok istediğini belirten Aydilek, paten sporunu yurt dışı ülkelerde de Türkiye’yi temsilen yapacağını belirtiyor. Bu alanda çok başarılı olacağını da sözlerine ekliyor. Genç yetenek bu alanda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceği yönünde açıklamalar yapıyor.

İlker Aydilek Instagram Hesabı:

https://www.instagram.com/ilkeraydilekk/

Videoları:

https://www.instagram.com/p/BGEeulsmR_a/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/BbunXj6HFog/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/reel/CTfeUBLjON2/

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.