DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050665-2,29%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Sağlık Örgütü ve BM’den Gazze’deki Sağlık Durumu Değerlendirmesi
  • Manisada Haber
  • Dünya
  • Dünya Sağlık Örgütü ve BM’den Gazze’deki Sağlık Durumu Değerlendirmesi

Dünya Sağlık Örgütü ve BM’den Gazze’deki Sağlık Durumu Değerlendirmesi

ABONE OL
Mart 26, 2024 22:05
Dünya Sağlık Örgütü ve BM’den Gazze’deki Sağlık Durumu Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevic’in Açıklamaları

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarik Jasarevic, BM Cenevre Ofisi’nde yaptığı haftalık basın toplantısında Gazze’deki sağlık durumunu değerlendirdi. Jasarevic, Gazze’deki hastanelerin saldırı altında olduğunu vurgulayarak, kuzeydeki Şifa Hastanesi’ne ulaşılamadığını ve güneydeki Emel Hastanesi’ne yönelik yardımların engellendiğini belirtti. Jasarevic, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’deki sağlık merkezlerine 400’ün üzerinde saldırı düzenlendiğini ve bu saldırılarda 600’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Ayrıca, Gazze’de tedavi için tahliye edilmesi gereken 8 bin hasta bulunduğunu ancak şu ana kadar sadece 2 bin hastanın tahliye edilebildiğini belirtti. Jasarevic, “Gazze’de işini yapmak isteyen 20 bin sağlık çalışanı var ancak hastanelere ulaşamıyor. İşleyen bir sağlık sistemi için güvenlik şart.” dedi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke’nin Açıklamaları

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke de basın toplantısında Gazze’deki duruma dikkat çekti. Laerke, İsrail’in, 21 Mart’tan bu yana BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından gönderilen yardım tırlarını engellediğini belirtti. Gazze’nin kuzeyindeki insanların kıtlık nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Laerke, İsrail’e bu engeli kaldırma çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.