Ulaştırma ve Lojistik Sektöründe Yatırımlar Artırılıyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, lojistik ve taşımacılık sektörünün Türkiye’nin küresel ticaretteki güçlü konumunu ileriye taşımak için önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Stratejik Taşıma Koridorları ve Lojistik Ağlar Açıklamada, ülkeden geçen stratejik taşıma koridorlarında lojistik hizmetlerinin birleştirilerek ölçek ekonomilerinin büyütüleceği, intermodal taşımacılığı destekleyecek aktarma merkezlerinin oluşturulacağı ve küresel ölçekte lojistik ağlar kurularak tedarik zincirlerinin güçlendirileceği belirtildi….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ulaştırma ve Lojistik Sektöründe Yatırımlar Artırılıyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, lojistik ve taşımacılık sektörünün Türkiye’nin küresel ticaretteki güçlü konumunu ileriye taşımak için önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Stratejik Taşıma Koridorları ve Lojistik Ağlar

Açıklamada, ülkeden geçen stratejik taşıma koridorlarında lojistik hizmetlerinin birleştirilerek ölçek ekonomilerinin büyütüleceği, intermodal taşımacılığı destekleyecek aktarma merkezlerinin oluşturulacağı ve küresel ölçekte lojistik ağlar kurularak tedarik zincirlerinin güçlendirileceği belirtildi.

Hedefler ve Vizyon

Yurt dışında lojistik dağıtım ağlarının kurulmasıyla büyük pazarlara erişimin artırılmasının hedeflendiği aktarılan açıklamada, Türkiye’nin sadece bölgesel değil, küresel ticaretin merkezinde yer alması vizyonunun gerçekleştirilmesi için Bakanlığın titizlikle çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

Hizmet İhracatı ve Pazar Büyüklüğü

Lojistik ve taşımacılık sektörünün 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğüyle küresel lojistik ihracatından yüzde 2,5 pay aldığına dikkat çekilen açıklamada, sektörün hem hizmet ihracatının lokomotifi hem de dış ticaretin önemli bir bileşeni olduğu vurgulandı.

Bakanlık desteğiyle 21 markanın yararlandığı açıklamada, sektöre 2024’te 1 milyar lira destek sağlandığı belirtildi. Sektörün hizmet ihracatındaki payının her yıl artırılması hedeflenirken, 2024 yılında ulaşılan 38,9 milyar dolarlık hizmet ihracatının önemli bir kısmının lojistik ve taşımacılık sektörüyle gerçekleştiği ifade edildi.

2025 ve 2028 hedeflerine değinilen açıklamada, sektörün hizmet ihracatının artırılması için paydaşlarla işbirliği içinde çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı.

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye’nin Rezervleri Güçleniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye’nin Rezervleri Güçleniyor
Ulaştırma ve Lojistik Sektöründe Yatırımlar Artırılıyor
Ulaştırma ve Lojistik Sektöründe Yatırımlar Artırılıyor
Türkiye Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ocak Ayında Arttı
Türkiye Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ocak Ayında Arttı
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Hayalet Ağ Projesi Açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Hayalet Ağ Projesi Açıklaması
Bakan Işıkhan’dan Türkiye Çimse-İş Sendikasının 22. Olağan Genel Kurulu’nda Önemli Açıklamalar
Bakan Işıkhan’dan Türkiye Çimse-İş Sendikasının 22. Olağan Genel Kurulu’nda Önemli Açıklamalar
KOSGEB’in 2025 Vizyonu ve Hedefleri
KOSGEB’in 2025 Vizyonu ve Hedefleri
Manisa Sondakika , Güncel Kent Gündemi
Manisada Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları MANİSA HABER 'de saklıdır.