Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, lojistik ve taşımacılık sektörünün Türkiye’nin küresel ticaretteki güçlü konumunu ileriye taşımak için önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Stratejik Taşıma Koridorları ve Lojistik Ağlar Açıklamada, ülkeden geçen stratejik taşıma koridorlarında lojistik hizmetlerinin birleştirilerek ölçek ekonomilerinin büyütüleceği, intermodal taşımacılığı destekleyecek aktarma merkezlerinin oluşturulacağı ve küresel ölçekte lojistik ağlar kurularak tedarik zincirlerinin güçlendirileceği belirtildi….
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, lojistik ve taşımacılık sektörünün Türkiye’nin küresel ticaretteki güçlü konumunu ileriye taşımak için önemli bir rol oynadığı vurgulandı.
Açıklamada, ülkeden geçen stratejik taşıma koridorlarında lojistik hizmetlerinin birleştirilerek ölçek ekonomilerinin büyütüleceği, intermodal taşımacılığı destekleyecek aktarma merkezlerinin oluşturulacağı ve küresel ölçekte lojistik ağlar kurularak tedarik zincirlerinin güçlendirileceği belirtildi.
Yurt dışında lojistik dağıtım ağlarının kurulmasıyla büyük pazarlara erişimin artırılmasının hedeflendiği aktarılan açıklamada, Türkiye’nin sadece bölgesel değil, küresel ticaretin merkezinde yer alması vizyonunun gerçekleştirilmesi için Bakanlığın titizlikle çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.
Lojistik ve taşımacılık sektörünün 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğüyle küresel lojistik ihracatından yüzde 2,5 pay aldığına dikkat çekilen açıklamada, sektörün hem hizmet ihracatının lokomotifi hem de dış ticaretin önemli bir bileşeni olduğu vurgulandı.
Bakanlık desteğiyle 21 markanın yararlandığı açıklamada, sektöre 2024’te 1 milyar lira destek sağlandığı belirtildi. Sektörün hizmet ihracatındaki payının her yıl artırılması hedeflenirken, 2024 yılında ulaşılan 38,9 milyar dolarlık hizmet ihracatının önemli bir kısmının lojistik ve taşımacılık sektörüyle gerçekleştiği ifade edildi.
2025 ve 2028 hedeflerine değinilen açıklamada, sektörün hizmet ihracatının artırılması için paydaşlarla işbirliği içinde çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]