Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarına göre Türkiye’nin rezervleri güçlenmeye devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uyguladıkları politikaların olumlu çıktılarını almaya devam ettiklerini belirtti. KKM bakiyesini azaltırken, rezervleri güçlendirdiklerini vurguladı.
Geçici bir tedbir olarak tasarlanan KKM’den çıkış süreci finansal piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan, kademeli olarak gerçekleştiriliyor. Tüzel kişilerin hesap açma ve yenileme işlemlerinin sonlandırılmasıyla, KKM bakiyesinden dövize geçiş oranı sınırlı seviyede kalmıştır.
Rezervlerin güçlenmesi Türkiye’ye yönelik risk algısını olumlu yönde etkiliyor. Türk lirası varlıklara güvenin artması ve ülkemize yönelik sermaye hareketlerinin olumlu seyretmesi neticesinde brüt rezervler 173,2 milyar dolar seviyesine çıkarak rekor kırmıştır.
Rezervlerin güçlenmesi, KKM bakiyesinin azalması ve Türk lirası mevduat payının artması Türkiye’ye yönelik risk algısını olumlu yönde etkilemeye ve dış finansman maliyetlerini düşürmeye devam edecektir.