DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2157853-0,03%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜSİAD’dan Küresel Riskler Raporu Açıklandı

TÜSİAD’dan Küresel Riskler Raporu Açıklandı

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 21:21
TÜSİAD’dan Küresel Riskler Raporu Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turan: Küresel Görünüm Zorlu Bir Sürece İşaret Ediyor

TÜSİAD, Dünya Ekonomi Forumu’nda açıklanan “Küresel Riskler Raporu”nu Zurich, Marsh ve TÜSİAD işbirliğinde tanıttı. TÜSİAD Başkanı Turan, raporda yer alan anket sonuçlarına değinerek, katılımcıların küresel görünüm hakkındaki beklentilerini paylaştı. Turan’a göre, gelecek 10 yıl için küresel görünüm türbülanslı veya daha kötü olacak.

Küreselleşme Beklentileri Karşılayamadı

Turan, son 20 yılda küreselleşmenin beklentileri karşılayamadığını ve hoşnutsuzluğun arttığını belirtti. Küresel sorunların çözüm gerektirdiğini vurgulayan Turan, raporda ortaya çıkan 3 temel risk konusunu açıkladı: Çevresel Riskler, Sosyal Riskler ve Dezenformasyon Çağı Riski.

İklim Değişikliği ve Göç Önemli Riskler Arasında

Özellikle iklim değişikliğine dikkat çeken Turan, Türkiye’nin iklim risklerine karşı hassas bir bölgede olduğunu ve bu konunun ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, dünya genelinde yerinden edilmiş kişilerin sayısının arttığına ve göçün küresel bir sorun haline geldiğine dikkat çekti.

Yapay Zeka ve Dijitalleşme Önemli Fırsat ve Riskler Sunuyor

Turan, yapay zekanın küresel ekonomiyi önemli ölçüde etkileyebileceğini belirtti. Ayrıca, yapay zekanın beraberinde getirdiği risklerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Dijitalleşmenin fırsatlarını ve risklerini değerlendirirken, şirketlerin hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r