DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Turizm Sektöründe Yıl Boyu Hareketlilik İçin Adımlar Atılıyor

Türkiye Turizm Sektöründe Yıl Boyu Hareketlilik İçin Adımlar Atılıyor

ABONE OL
Mart 9, 2024 21:07
Türkiye Turizm Sektöründe Yıl Boyu Hareketlilik İçin Adımlar Atılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Yüksek Gelir Grubu Turistlerle Rekorlar Kırmalıyız

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün 12 aylık sezon ve 81 il geneline yayılması gerektiğini vurguladı. Bağlıkaya, 2021 istatistiklerine göre yüksek gelir grubu turistlerin payının azaldığını, düşük gelir grubunun ise arttığını belirtti. Bu nedenle, yüksek gelir grubu turistlerle rekorlar kırmanın önemine dikkat çekti.

Bağlıkaya: Türkiye’nin Turizm Çeşitliliğini Öne Çıkarmalıyız

Bağlıkaya, deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliklerin de turizmde öne çıkarılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin ucuz ve iyi tesislere sahip olma konumunu koruyarak, sezonun 12 aya yayılması gerektiğini vurgulayan Bağlıkaya, ülkenin turizm potansiyelini daha geniş kitlelere ulaştırmanın önemine değindi.

TÜRSAB: Yüksek Gelirli Turist Oranını Artırmak Hedeflerimiz Arasında

TÜRSAB olarak Türkiye Turizm Yüzyılı projesiyle 81 il için pazarlama çalışmaları yapacaklarını belirten Bağlıkaya, turizmin 12 aya yayılması ve yüksek gelirli turist sayısının artırılmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu söyledi. Geçen yıl yaşanan fiyat artışlarının sektöre olumsuz etkiler yarattığını dile getiren Bağlıkaya, sektörün daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.