DOLAR 34,2369 0.05%
EURO 37,1094 0.16%
ALTIN 3.001,910,34
BITCOIN 2314520-2,33%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk-İş Mitinginde İşçilerden Hükümete Tepki

Türk-İş Mitinginde İşçilerden Hükümete Tepki

ABONE OL
Ekim 20, 2024 21:05
Türk-İş Mitinginde İşçilerden Hükümete Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Zordayız, Geçinemiyoruz” Mitingi Ankara’da Gerçekleşti

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından düzenlenen “Zordayız, geçinemiyoruz” mitingi, Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda gerçekleşti. Mitinge CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, EMEK Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, EMEK Partisi Genel Başkanı Seyit Arslan ve Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da destek verdi.

İşçilerin Sesi: “Bizi Duyun, Yok Saymayın, Yarın Bunun Bedelini Ödersiniz”

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, işçilerin zor şartlara dikkat çekerek, “İşyerlerinde evimizde huzurumuz yok. Bu ülke ne çektiyse özelleştirmeden çekti ama hala her yeri özelleştirmeye devam ediyorlar.” ifadelerini kullandı. Atalay, asgari ücret görüşmelerine ilişkin de dört işçinin alacağı karara uymaya söz verdiklerini belirtti.

İşçilerden Hükümete Tepki: “Biz Sizin Oy Makineniz Değiliz, Ayağınızı Denk Alın”

Atalay, hükümete seslenerek, “Biz sizi vicdansız iş verenlerin eline bırakmayın.” dedi. Ayrıca iş kazalarına ve adaletsiz vergi sistemine dikkat çeken Atalay, hükümetin işçileri yok saymaması gerektiğini vurguladı. Bazı işçilerin Atalay’ı protesto ettiği mitingde, “Sarı sendika istemiyoruz” sloganları atıldı. Atalay’ın konuşması sırasında yaşanan bu olayların ardından bazı işçiler, “İşte Başkan, işte sendika” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Sonuç olarak, Türk-İş’in düzenlediği mitingde işçilerin sesi yüksek çıktı ve hükümete yönelik taleplerini net bir şekilde ifade ettiler. Hükümetin işçi sorunlarına duyarsız kalmaması ve adaletli çözümler üretmesi istendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.