DOLAR 32,4562 -0.11%
EURO 34,7912 -0.58%
ALTIN 2.440,930,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SOL Parti’den Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun hakkında suç duyurusu
  • Manisada Haber
  • Eğitim
  • SOL Parti’den Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun hakkında suç duyurusu

SOL Parti’den Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun hakkında suç duyurusu

ABONE OL
Mart 22, 2021 07:15
SOL Parti’den Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun hakkında suç duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SOL Parti Antalya İl Örgütü, Finike’de köy okullarında imamların ve çarşaflı eşlerinin derslere girmesine müsaade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun hakkında suç duyurusunda bulundu.

SOL Parti'den Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ

Antalya Finike’de 4 köy okulunun ikisinde köy imamları, ikisinde ise eşleri ders vermeye başlamıştı. Köy okullarından birinde eğitim veren imamın eşinin derslere çarşaflı şekilde girdiği, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün derslere çarşafla giren imam eşinden haberinin olduğu ortaya çıktı. Müdür Cengiz Coşkun’un çarşaflı öğretmenle daha önce derslere girdiği öğrenildi. Coşkun derste öğrencilerle sohbet ederken imam eşi de kendisine yardımcı olmuştu.

SOL Parti Antalya İl Örgütü Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun hakkında suç duyurusunda bulundu. SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın bugün Antalya Adliyesine giderek talimatlara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde kısa bir açıklama yapan SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın “ Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun yasalara aykırı olarak okullarda hiçbir pedegojik formasyonu olamayan ve öğretmen olarak görevlendirme şartlarına uymayan imam eşlerini okullarda görevlendirmiştir” dedi.

“Bunun dışında AKP Gençlik kollarının okullarda siyasi çalışma yapmasına göz yummuş bu çalışmaları sosyal medya hesabından kutlamıştır” diyen Aydın, “Bütün bunları dikkate alan suç duyurumuzu Cumhuriyet Başsavcılığına yaptık. Bu durumun peşini bırakmayacağız. Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında gerekli yasal işlemler yapılana kadar sürecin takipçisi olacağız” dedi.

SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın’ın savcılığa sunduğu dilekçede şu ifadelere yer verdi:

“Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü, talimatlara aykırı olarak internet bağlantısı tamamlanmayan Yeşilköy, Dağbağ, Çamlıbel, Yazır İlkokullarını EBA Destek noktası olarak açmış, Yeşilköy ve Dağbağ’a pedagojik formasyonu olmayan ve öğretmen olarak görevlendirme şartlarına uymayan imam eşlerini görevlendirmiştir.

Bu köylere atanan kişiler çocuklara ilköğretim okulları müfredetında bulunmayan Arapça dersi vermektedirler. Bu kişiler sınıflara öğretmenler için uygun olmayan kıyafetlerle girmektedir. Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun bu sınıflara girmiş ve fotoğraf çektirmiştir…

Yine okullarda 9 mart 2021 Salı günü çocuklar ders alması gereken okullara gönderilmemiş köy okullarına doldurularak AKP Finike Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri ve AKP’ye yakın bazı dernekler kitap dağıtma bahanesiyle okullarda siyasi propaganda yapmışlardır…

Açıklanan ve re’sen belirlenecek sebeplerle; yukarıda tanımlı suçu işleyen şüpheliler hakkında gereken soruşturmaların yapılarak cezalandırmalarına karar verilmesinin saygılarımızla arz ve talep ederiz”

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.