DOLAR 32,3406 0.18%
EURO 35,1135 -0.21%
ALTIN 2.237,30-0,27
BITCOIN 2058412-6,33%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel okul ücretleri için önemli kararlar: Veliler ücret iadesi alacak

Özel okul ücretleri için önemli kararlar: Veliler ücret iadesi alacak

ABONE OL
Mart 17, 2021 13:12
Özel okul ücretleri için önemli kararlar: Veliler ücret iadesi alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs nedeniyle milyonlarca çocuk uzaktan eğitim olanaklarına erişemezken, özel okullar ise yaptıkları zamlarla velilerin tepkisini çekiyor.

Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre, “Sözleşmemizde vaat edilen hizmeti alamıyoruz. Eğitim ücretinde indirim yapılmalı mutlaka” diyerek tüketici hakem heyetlerine başvuran veliler, ücret iadesi yönünde karar çıkardı.

İstanbul Ümraniye, Çekmeköy ve İzmir’den veliler, 2019/2020 Eğitim Yılı’nın 3 aylık dönemi için eğitim ücretinin iadesi kararları aldıklarını belirtti.

Tüketici hakem heyetlerinden veliler lehine çıkan kararları değerlendiren Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu, uzaktan eğitimin ‘ayıplı hizmet’ kapsamına girdiğini ifade etti.

Ağaoğlu, kısa çalışma ödeneği alan özel okulların velilere ücretin yarısını, kısa çalışma ödeneği almayan okulların ise ücretin yüzde 15’ini velilere iade etmesi gerektiğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

‘YAPILMAYAN HARCAMA, VELİDEN ÇIKARILAMAZ’

“Özel okulların çok büyük bir kısmı Kısa Çalışma Ödeneği aldı. Ancak veliden tam ücretleri almaya devam ettiler. Üstüne zam yaptılar. Şimdi bir dahaki yıl için de zamlar yapıldı. Ayıptır. Personelinin, öğretmeninin maaşı için devletten Kısa Çalışma Ödeneği alan özel okullar, uzaktan eğitim süresince ücretin yarısını veliye iade etmeli. Okulların çok büyük bir kısmı KÇÖ aldı. Diyelim almadı, o zaman da yüzde 15’i veliye iade edilmeli. Çünkü okullar ısıtma, aydınlatma gibi giderleri uzaktan eğitim boyunca ödemedi. Temizlik, sosyal tesislerin bakımı vs. gibi hizmetlere de para harcamadı. Dolayısıyla bu kalemlere ödemediği parayı veliden çıkaramaz. Özel okul velileri de bir eli yağda bir eli balda değil. Kredilerle, zor şartlarda çocuklarını özel okula gönderen velilerin sayısı çoğunlukta. Özel okulların sanki pandemi yokmuşçasına ücret politikalarına devam etmesi hiç adil değil.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.