DOLAR 32,2351 -0.14%
EURO 35,0454 -0.14%
ALTIN 2.486,320,83
BITCOIN 21327640,61%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Yeni Müfredat Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Yeni Müfredat Açıklamaları

ABONE OL
Nisan 28, 2024 23:11
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Yeni Müfredat Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB Öğretmenlerinin ÖSYM Soru Hazırlama Ekibine Dahil Edilmesi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, canlı yayında, yeni müfredata ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin üniversite sınavındaki soruları ders kitapları ve müfredattan çözeceğini belirtti. ÖSYM’nin soru hazırlama ekibine MEB öğretmenlerinin dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Öğrencilere Destekleme ve Yetiştirme Kursları Önerisi

Tekin, öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak, ilave eğitim ihtiyacı durumunda destekleme ve yetiştirme kurslarına başvurmalarını önerdi. Çocukların ilave eğitim almamaları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Özel Yayınevlerinden Kitap Talep Edilmiyor

Bakan Tekin, kitap yazımları için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazım komisyonları oluşturduğunu ve özel yayınevlerinden kitap talep etmediklerini açıkladı. Müfredatın son hali yayınlandıktan sonra herkesin programa uygun kitap yazabileceğini belirtti.

LGS Tarihinde Değişiklik Yok

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını belirten Tekin, sınavın 2 Haziran’da gerçekleştirileceğini duyurdu. Öğrencilerin sınavla ilgili beklentilerinin her yılki kalitede olacağını ifade etti.

Öğretmenlerin Yer Değişikliği Talebi

Öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldığı durumlarda yer değişikliği taleplerinin karşılanması için yönetmelikte düzenleme yapılacağını belirten Tekin, öğretmenlere müjde verdi. Şiddetle karşı karşıya kalan öğretmenlerin başka bir okula kadrolarının aktarılabilmesi için düzenleme yapılacağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.