DOLAR 32,5437 -0.02%
EURO 34,8285 -0.12%
ALTIN 2.425,70-0,17
BITCOIN %
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barcelonadan kötü başlangıç! 49 yılın en kötüsü

Barcelonadan kötü başlangıç! 49 yılın en kötüsü

ABONE OL
Kasım 2, 2020 13:11
Barcelonadan kötü başlangıç! 49 yılın en kötüsü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barcelona, sezona kabus gibi başladı, kötü gidiş ise devam ediyor. Corona virüsün ekonomik olarak etkilemesi bir yana, adı takımla özdeşleşen ve futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden biri olan Lionel Messi, sezon başı ayrılık kararı aldı. Ancak oyuncunun sözleşme fesih bedelinin yüksek olması Messi’nin bırakıp gitmesine engel oldu. Arjantinli, daha sonra istifa etmek zorunda kalan kulüp başkanı josep Bartomeu’yu sert sözlerle eleştirerek kaldığını duyurdu.

Bartomeu gitmeden önce kulübü, takımın eski oyuncusu Ronald Koeman’a emanet etti. Koeman ile Messi arasında sezon başında kadro gerginliği yaşadı. Hollandalı çalıştırıcının kulüpte kimseye ayrıcalık tanımayacağını açıkladığı için Messi’nin ayrılık kararı aldığı haberlerii basına yansıdı. Messi ise, teknik direktörüyle karşı karşıya gelmemeye özen göstererek sezona başladı.

Ancak Barcelona için işler ligde de iyi gitmedi. Katalan ekibi 1971’den bu yana en kötü başlangıç rekorunu egale etti. Barcelona, geride kalan 6 haftada 2 galibiyet (Villarreal ve Celta), 2 beraberlik (Sevilla ve Alaves) ile 2 yenilgilik (Getafe ve Real Madrid) bir performans elde etti. 800 milyon Euro’luk bir kadroya rağmen, Barcelona beklentilerin uzağında kaldı.

Barcelona’nın eski yıldızlarından Koeman, Ansu Fati ve Pedri gibi genç oyuncuları takıma monte etmesine rağmen, saha sonuçlarının her şeye malolacağını biliyor. Zira, vatandaşı Louis van Gaal, 2002-2003’te takımın başına 2. gelişinde 1971’den sonraki en kötü başlangıca imza atmıştı. Barcelona o sezon 6 haftada 8 puan toplayabilmişti. Hollandalı teknik adam sezonun ortasında da kovulmuştu.

NTV Spor

İlgili Haberler

Fenerbahçe’de Mert Hakan gerçeği! Galatasaray’a gitmedi ama…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.