DOLAR 32,5898 0.34%
EURO 34,8571 0.32%
ALTIN 2.504,910,84
BITCOIN 20990031,22%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NBA’de boykot: Play off maçları ertelendi

NBA’de boykot: Play off maçları ertelendi

ABONE OL
Kasım 2, 2020 13:14
NBA’de boykot: Play off maçları ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milwaukee Bucks, Wisconsin eyaletinin en büyük kenti olan Milwaukee’nın takımı. Milwaukee Bucks’ın koçu Mike Budenholszer “Ben, oyuncularımız ve organizasyonumuz Kenosha’da olanlardan çok rahatsızız. ” dedi.

Yedi maçlık seride 3-1 geride olan Orlando Magic’in oyuncuları, Bucks’ın sahaya çıkmayacağı kesinleşince sahayı terk etti. Milwakuee Bucks’tan henüz bir açıklama yapılmadı.

İnternetten yayın yapan The Athletic, Bucks oyuncularının, soyunma odasında Wisconsin Başsavcısına ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Houston Rockets ve Oklahoma City Thunder takımlarının da bugün oynanması beklenen beşinci seri maçlarını boykot etmeyi planladığı bildirilirken, NBA yönetiminden play off maçlarını toptan erteleme kararı geldi.

Ne olmuştu?
29 yaşındaki Blake, oğullarıyla birlikte aracının içindeyken polis tarafından vurulmuştu.

Karın bölgesi ve kolundan yaralanan Blake’in böbrek ve karaciğerinin de hasar gördüğü, kalın ve ince bağırsaklarının önemli bir bölümünün ameliyatla alınmasının gerektiği açıklandı.

Blake’in annesi Julia Jackson, düzenlediği basın toplantısında, oğlunun “yaşam mücadelesi verdiğini” söyledi.

Jackson, “Ancak, dışarıda olan bitenden, yaşanan şiddet ve yıkımlardan haberi olsaydı, bu durumdan hiç hoşnut olmazdı” dedi.

Vurulma anıyla ilgili neler biliniyor?
Emniyet Müdürlüğü, Pazar günü olayın yaşandığı yere bir aile içi meseleden dolayı çağrıldıklarını açıkladı ancak olayla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Polise ihbarı kimin yaptığı, kaç polis memurunun sevk edildiği ve olaydan önce neler yaşandığı ise halen bilinmiyor.

Olay anına ilişkin video görüntülerinde, Blake’in kapıyı açıp aracın içine eğildiği, bu sırada da bir polis memurunun 29 yaşındaki adamı gömleğinden çekerek ateş açtığı görülüyor.

Videoda yedi el silah sesi ve görgü tanıklarının çığlıkları duyuluyor.

Blake’in nişanlısı Laquisha Booker, olay sırasında aracın arka koltuğunda oturan çocukların olaya tanık olduklarını ve babalarının vurulması sırasında çığlık attıklarını söyledi.

Blake’in avukatları, genç adamın “aile içi bir olayda gerilimi azaltmaya” çalıştığını belirtti. Görgü tanıkları da benzer ifadeler verdi.

Mahkeme kayıtları, Blake hakkında cinsel saldırı ve aile içi şiddetten dolayı yakalama kararı olduğunu gösteriyor.

Ancak polis memurlarının, olay yerine intikal ettiklerinde bu yakalama kararından haberdar olup olmadıkları ise bilinmiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.