Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Husilerin ülkenin doğu bölgesine yönelik balistik füze saldırılarını engellediğini duyurdu. Koalisyon güçleri, doğu bölgesine fırlatılan 3 balistik füzenin imha edildiğini bildirdi.
Açıklamada ayrıca, ülkenin güneyinde tespit edilen 4 İHA’nın da engellenerek imha edildiği belirtildi. Bu operasyonlar, bölgedeki güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.
Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğü, daha önce Harc vilayeti ve doğu bölgesinde erken uyarı sistemlerinin devreye alındığını duyurmuştu. Bu sistemler, olası saldırıları önceden tespit etme yeteneğine sahip.
Yemen’deki İran destekli Husiler, son dönemde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad başta olmak üzere çeşitli bölgelerine balistik füze ve İHA’larla saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Arap Koalisyonu, bu saldırılara karşı savunma operasyonlarını sürdürüyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]