DOLAR 32,3353 0.23%
EURO 35,1043 -0.15%
ALTIN 2.306,571,29
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ali Koç, Emre Belözoğlu’nun kulüpteki görevini resmen açıkladı
  • Manisada Haber
  • Spor
  • Ali Koç, Emre Belözoğlu’nun kulüpteki görevini resmen açıkladı

Ali Koç, Emre Belözoğlu’nun kulüpteki görevini resmen açıkladı

ABONE OL
Kasım 2, 2020 12:51
Ali Koç, Emre Belözoğlu’nun kulüpteki görevini resmen açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Emre Belözoğlu’nun sportif direktörlük görevini resmen açıkladı. Koç, Belözoğlu’nun ‘çok geniş sorumlulukları olduğunu’ söyledi.

Ali Koç, Emre Belözoğlu’nun kulüpteki görevini resmen açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün eski futbolcusu ve kaptanı Emre Belözoğlu’nun sportif direktörlük görevine getirildiğini duyurdu.

Belözoğlu ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Koç, sportif direktörlüğe getirilen Belözoğlu’nun çok geniş sorumlulukları olduğunu söyledi.

Koç ayrıca, Emre Belözoğlu’nun Başakşehir’de oynadığı dönemde kendisiyle gidişata dair konuşma yaptığını, “Sen ne yapardın?” diye sorduğunu ifade etti.

Ali Koç’un konuşması şu şekilde:

‘BAŞKANIN İZNİYLE KONUŞMA YAPTIM’

2018-2019’da Göksel Başkan’ın izniyle Emre Belözoğlu ile görüşme yaptım. Dertleştik, görüşlerini benimle paylaştı. Daha o zaman bize geleceği söz konusu bile değildi. Sen ne yapardın diye sormak için görüştük. Sen ne yapacaksın dedim. Sezonu bitirip sonra bir müddet İtalya’ya taşınmak, İtalyancasını geliştirmek ve Türkiye’nin en başarılı teknik direktörü olmak istiyordu. Sezon bitti. Bazı arkadaşlar, teknik direktör Ersun hoca, Semih Bey, Emre’nin 1 sezonluk takımımıza kaptan olarak katılmasını, Samandıra’ya Fenerbahçelilik ruhunu taşımak, gençleri yetiştirmek gibi bir fikirle geldiler. Benim de kafama yattı. Emre de kabul etti. Göksel Başkan’la da konuştuk. Yeşil ışık yaktı. Geçen sene kaptanımız olarak geri döndü. İşler iyi gidiyordu, sezon sonuna bakınca 20. haftada şampiyonluğun en büyük favorisi Fenerbahçe, sezonu kötü bitirdi.

‘HİÇ ŞİKÂYET ETMEDİ’

Pandemiyi yaşadık. Hocamızla yollarımızı ayırdı. Sıkı bir çalışmaya girmemiz gerekiyordu. Bu süreçte Emre sadece takım kaptanı değil, yeri geldiği zaman hoca, yeri geldiği zaman sportif direktör gibi sorumluluk aldı. Görüşlerini bizlerle paylaştı, hiç şikâyet etmedi.

Hoca arayış sürecini daha sonra daha detaylı anlatacağım. En büyük eksiklik olarak doğru bir futbol aklımız yok dedi. Bunun için yola çıktık. Değişik bir transfer süreci… Hoca seçimimizde de beraber oturduk taşındık. Tek tek transferlerimizi yapmaya başladık. Hepimizin bildiği gibi mali sorunlar, limit sorunları… Manevra alanımız çok yoktu. UEFA’ya karşı sattığın kadar alabilirsin kuralı var…

‘ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARDI’

Dönüp bakınca Emre’nin şapkadan tavşan çıkardığını söyleyebilirim. Bu transfer sürecinin lideri Emre’dir. Bu bir ekip işidir. Emre’nin, hocanın, yönetimin istekleri vardı. Süreç içerisinde sessiz sedasız giderken bizimle alakası olmayan oyuncular yazıldı. Sessiz kalmaya çalıştık. Emre bana taraftarken, yöneticiyken verdiği inanç, güven hissini bu süreçte fazlasıyla verdi. Emre değişik yerlerde futbol oynadı. Olabilir. Oynadığı yerlerde dostluklar kurmuş, bu kişiler Avrupa kulüplerinde çok önemli pozisyonlara gelmiş. Dostlukların bu kadar sene sonra devam ediyor olması, Emre’nin bu kapıları çaldığında fayda sağlayabilmesi beni çok etkiledi.

Şuna hep inanmışımdır. Türk futbolunda futbolun kalbinden gelen insanların yönetimde olmasının ne kadar doğru olduğunu gördük. Bunu federasyon için de söylüyorum. Sportif direktör formülüne ne kadar inandığımı hep söyledim. Bugün geldiğimiz noktada Emre Belözoğlu’nu sportif direktör olarak göreve getirdiğimizi açıklıyoruz. Çok geniş sorumlulukları var. “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.