DOLAR 32,5402 0.27%
EURO 34,9027 0.49%
ALTIN 2.488,201,07
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ziya Selçuk’tan okulların açılışının ertelenmesine dair açıklama: Özür dilerim
  • Manisada Haber
  • Eğitim
  • Ziya Selçuk’tan okulların açılışının ertelenmesine dair açıklama: Özür dilerim

Ziya Selçuk’tan okulların açılışının ertelenmesine dair açıklama: Özür dilerim

ABONE OL
Mart 30, 2021 12:49
Ziya Selçuk’tan okulların açılışının ertelenmesine dair açıklama: Özür dilerim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce 1 Mart olarak açıklanan yeniden yüz yüze eğitime geçişin 1 gün daha ertelenmesi üzerine açıklama yaptı, “Vatandaşlarımızdan özür dilerim” dedi.

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.”
 

Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.

— Ziya Selçuk (@ziyaselcuk) February 28, 2021 NE OLMUŞTU?

15 Şubat itibarıyla köy okulları, 1 Mart’tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullar, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. ve 12. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacağı duyurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yüz yüze eğitim geçişin 2 Mart 2021 gününe ertelendiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“1 Şubat 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda, resmî ve özel tüm ana sınıflarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflar ile özel eğitim okul ve sınıflarında 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibarıyla yüz yüze eğitime başlanılacağı; ayrıca illerin salgın koşullarındaki durumlarına bağlı olarak il bazlı kararların da alınabileceği kamuoyuna açıklanmıştı.

Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan ‘İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası’nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmî ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.