DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YouTube kendi yayıncılarına iyi davranmak istiyor

YouTube kendi yayıncılarına iyi davranmak istiyor

ABONE OL
Mart 30, 2021 13:07
YouTube kendi yayıncılarına iyi davranmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YouTube yayıncıları için yepyeni bir uygulama devreye giriyor. Bundan kısa bir süre önce yayıncıların çok şikayet ettiği bir durum vardı. YouTube videosu yayına alındıktan sonra onun reklama uygun olup olmadığı e-posta olarak gönderiliyordu. Şimdi ise bu durum tersine döndü.

YouTube yayıncılarının binbir türlü emekle hazırlayıp yayına aldığı videolar için bazen reklam alamaz kararı verebiliyordu. Ayrıca kimi zaman telif problemleri bile yaşayabiliyordu. YouTube platformu yayıncıları böyle bir eziyetten kurtarmaya karar verdi. Buna göre videoların telif ve reklam açısından uygunluğu önceden test edilecek.

Dünyanın en büyük video platformu olarak bilinen YouTube yayıncılara muhtaç diyebiliriz. Eğer yayıncılar buraya video yüklemezse YouTube büyük bir sorun ile karşılaşır. Hatta yayınlayacak bir video bile bulamayabilir. Bu nedenle yayıncılarına çok iyi bakması gerektiğini biliyor.

İşte tam da bu nedenlerden dolayı YouTube platformu kendi yayıncıları için önemli bir karar aldı. Herhangi bir video çekildikten sonra yayıncı bunu yüklemeden hemen önce YouTube denetleyecek. Eğer denetlemeler sonucunda telif ile ilgili bir problem görülürse uyarılacak. Ayrıca hangi nedenden dolayı telif problemi yaşadığı söylenecek.

Reklam konusunda da benzer bir çalışma olacak. Herhangi bir nedenden dolayı videonun reklam alamayacağı belirtilirse yayıncı bunu önceden görebilecek. Yani kanala yükledikten sonra reklam alamazsınız bildirimi gelmeyecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.