DOLAR 32,3680 0.14%
EURO 34,9778 -0.3%
ALTIN 2.324,180,22
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yolcu, Yüzüne Tüküren Kadını Hareket Halindeki Otobüsten Aşağı Attı

Yolcu, Yüzüne Tüküren Kadını Hareket Halindeki Otobüsten Aşağı Attı

ABONE OL
Kasım 2, 2020 13:25
Yolcu, Yüzüne Tüküren Kadını Hareket Halindeki Otobüsten Aşağı Attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber365Özel- Ekonomi Servisi

Başarı hikayeleri, önemlidir.
Size bizden birinin, Ebru Baybara’nın başarı hikayesini anlatacağım.

Ne yazık ki, haberimizin öznesi olan başarılı kadını, sadece yabancı kanallardan izlemek zorunda kalabiliriz.

İNANDIĞININ ARDINDAN YÜRÜMEK…

Mardin’de doğan, İstanbul’da, Turizm ve Otelcilik okuyan Ebru Baybara, evlenip İstanbul’a yerleşse de, Mardin’e götürdüğü bir turist kafilesi için yemek yiyecek mekan olmadığını fark eder.

O gün idare etmek üzere, Mardinli ev kadınlarının her birine, ücreti karşılığında bir yemek siparişi verir.

Bölgenin otantik lezzetlerini tadan turistler, önceden planlı güneydoğu turunu iptal ederek, Mardin’de kalmaya karar verirler.

Bölge kadını için çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gören, Baybara, Mardin’e yerleşmeye karar verir. Bu kararını kabul etmeyen eşi ondan boşanır.

MARDİNLİ KADINLARLA OTANTİK YEMEK ÜRETMEK!

Baybara, artık köprüleri yakmıştır.

Burada, tarihi Cercis Konağı’nı, turistlere yönelik bir restorant olarak dizayn eder ve çalışmak üzere bölge kadınlarını alır.

Bölge kadınları hayatlarında ilk kez sigortalı bir işte çalışmanın mutluluğunu yaşar. Bölgeden bir kadın, durumu devleti tanıdık, sözüyle özetler!

Ancak bölge insanı için kadınların çalıştırılması kabul edilemezdi. Kadınları işyerine arka kapıdan almak zorunda kalan, Baybara, erkek baskısına karşı çok zorlandığı bir dönemde, ‘Bölge kaymakamının desteğiyle bu süreci de aştık’ diyor.

Bölge kadınlarının sigortalı iş hayatıyla, dağa çıkan eşleri de geri döner, yani bir kadının azmi, bölgedeki terörü de bitirir.

Ardından gelen bir teklifle, otantik yemeklerini önce İstanbul’a, sonra New York’a götüren Baybara, kısa bir süre sonra, dünyanın en iyi 10 şefi arasında gösterilir.

‘TURİZM BİTERSE, SABUN ÜRETİRİZ’

Ebru Baybara Demir, pandemi ile turizm ve tedarik zincirinin aksadığı dönemde, bölgedeki kadınlarla, yöresel sabun üretimine odaklanır.

Sorgül buğday projesini geliştiren Baybara, bir davet üzerine çalışmalarını 29 Nisan’da ve internet üzerinden, başta İspanya olmak üzere, Avrupa’ya anlatır.

 

BAYBARA, DÜNYANIN EN İYİ 10 ŞEFİ ARASINDA

Baybara, 2018’den bu yana İspanya’daki değerlendirmede, dünyanın en iyi 10 şefi arasında kabul ediliyor.

 

NETFLIX, BAYBARA’NIN BELGESELİNİ YAYIMLAYACAK!

Online konuşmadan etkilenen Netflix, Ebru Baybara’nın belgeselini yayımlamaya karar verir.

Türkiye’deki bir kadın örgütünün görevlisi, ‘Başkanımıza, bu ismin öne çıkarılmasını teklif ettim. Ancak, başkan kendisinden daha güçlü bir kadını görmek istemediği için reddetti’ diyor.

Avrupa’nın yakından tanıdığı Baybara’yı, yabancı kanallardan değil de, Türkiye’deki STK’lar marifetiyle, ulusal kanallarda görüp, rol model alabileceğimizi ümit ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.